Peste 300 de locuri de parcare și teren de sport, în locul garajelor de pe malul Crișului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garajele de pe Sovata vor fi desființate
Garajele de pe Sovata vor fi desființate

Transformarea malului Crișului Repede într-un loc de agrement pentru toate generațiile de orădeni continuă cu desființarea garajelor de la capătul străzii Sovata. În locul acestora vor fi amenajate locuri de parcare și un teren de sport.

Primăria Oradea a finalizat licitaţia organizată pentru reamenajarea spaţiilor de locuit din zona străzilor Sovata - Aluminei - Aleea Tuşnadului - zona de dig de pe malul drept al Crişului Repede. „Proiectul vine în continuarea investiţiilor realizate anul trecut de Primăria Oradea. Aceste investiţii au constat în amenajarea, ca zonă de recreere, a spaţiului de pe malul drept al Crişului Repede - zona cuprinsă între Podul Decebal şi Podul Densușianu. Pe tot acest tronson s-a introdus iluminatul public, s-au montat filigorii, mobilier urban, bănci de odihnă şi coşuri de gunoi. Totodată, s-au construit alei de trecere, locuri de joacă pentru copii, un  teren de sport, un ţarc pentru câini, 13 foişoare", se arată în comunicatul transmis de către biroul de presă al Primăriei Oradea.

Agrement pentru copii, tineri și bunici

Întreaga zonă a fost gândită astfel încât să deservească toate categoriile de vârstă. Acum există o zonă amenajată cu aparate de joacă pentru copii - destinată celor mici, o altă zonă amenajată cu terenuri de sport - destinată tinerilor şi ultima zonă, amenajată cu filigorii, concepută pentru cei mai în vârstă.

De două ori mai multe locuri de parcare, decât garaje

Proiectul constă în demolarea garajelor din această zonă, pentru a face posibilă amenajarea de locuri de parcare. Pe spaţiul astfel eliberat, se vor construi peste 350 de locuri de parcare, dublu faţă de numărul garajelor, şi un al doilea teren de sport destinat tinerilor. Cei ale căror garaje vor fi demolate vor beneficia de un loc de parcare gratuit timp de 5 ani. Licitaţia a fost câştigată de firma Drumuri Bihor în asociere cu Ritmoteh, la valoarea depeste  2.300.000 lei. Criteriul de atribuire al licitaţie a fost preţul cel mai scăzut dintre ofertele declarate admise. Termenul de contestare al licitaţiei este 20 februarie 2012, după care se va trece la semnarea contractului de lucrări.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite