Un localnic din Tămașda susține că a fost bătut de preotul din localitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul din satul bihorean Tămașda este acuzat că a bătut un localnic. Acuzațiile îi sunt aduse de un bătrân din sat, în vârstă de 86 de ani. Omul a povestit cum a fost bruscat de preot și pus la pământ de mai multe ori.

Scandalul a pornit ieri dimineață. Iosif Popa (86 de ani) a plecat la camp. În timp ce săpa porumbul de pe terenul situate lângă tarlaua ce aparține bisericii, ar fi fost abordat de preotul din sat, Pazmany Attila. Nervos, preotul i-ar fi reproșat omului că a luat o bucată bună din pământul bisericii. Localnicul a povestit că de aici a început conflictul, care ar fi culminat cu o corecție aplicată de preot bătrânului, care susține că nu a putut face nimic să se apere. Iosif Popa a mărturisit că a fost trântit la pământ, de mai multe ori, de preot."M-a prins și m-a întors peste cap. M-am ridicat de jos și atunci m-a strâns de mâini și m-a dat din nou peste cap", a povestit omul. După ce a scăpat din mâinile reprezentantului bisericii, Iosif Popa s-a dus să anunțe autoritățile. El spune că se va judeca cu preotul. Polițiștii din sat nu au reușit încă să dea de Pazmany Attila, însă spun că după ce victima va depune o plângere, vor demara o anchetă. "Victima are la dispoziție, legal, termenul de 60 de  zile pentru a depune plângere penală în  acest sens. După ce depune plângerea urmează să facem cercetările, să stabilim cu exactitate ce s-a întamplat", a declarat agent principal Vasile Porumb, de la postul de poliție din localitatea Avram Iancu. Sătenii susțin că nu ar fi prima dată când preotul reformat aplică o corecție unui enoriaș.

Anchetă la episcopie

Între timp, Episcopia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a demarat o anchetă. "Încă nu putem face niciun fel de declarații legat de acest incident. Trebuie să vorbim și cu preotul, să vedem care este punctul lui de vedere. A fost deschisă o anchetă și vom anunța rezultatul", a declarat Boruzs Edit, secretara episcopiei.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite