Investiţii de 750.000 de euro pentru a preveni inundaţiile pe Crişul Negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul Crişul Negru
Râul Crişul Negru

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri va cheltui 750.000 de euro pentru lucrări de amenajare a malurilor Crişului Negru, pe zona de graniţă cu Ungaria. Banii vin în cadrul unui proiect transfrontalier, în care ABA Crişuri este partener.

Lansarea proiectului „Dezvoltarea complexă cu rol de apărare împotriva inundaţiilor a Crişului Negru", finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, a avut loc în urmă cu câteva zile la Gyula. Direcţia de apă din localitatea maghiară este liderul de proiect, iar românii sunt parteneri.

„Proiectul a început în luna martie cu realizarea documentelor necesare aprobării finanţării şi documentaţiei de proiect. Acum putem spune că avem toate elementele necesare pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor, când vremea o va permite", a spus Pasztor Sandor, directorul ABA Crişuri.

Scopul principal este îmbunătăţirea condiţiilor de pe malurile Crişului Negru, atât pe teritoriul român, cât şi pe cel maghiar, pentru a preveni eventualele inundaţii. Suma totală câştigată prin proiect de către beneficiari este de 1,7 milioane de euro, din care 754.229 euro este partea ABA Crişuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite