„20.000 de leghe sub mări", primul spectacol cu decoruri 3D la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treia producţie teatrală cu decoruri 3D din România va putea fi vizionată pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea. O echipă româno-belgiană, formată din regizorul Radu Dinulescu şi Armand Richelet-Kleinberg, le propune orădenilor o călătorie fantastică la bordul submarinului Nautilus, alături de Căpitanul Nemo.

După spectacolele „Călătorie spre centrul pământului", de Jules Verne (la Târgu Mureş) şi „Tovarăşul de drum", de Hans Christian Andersen, (la Arad), o echipă artistică  de excepţie (regizorul Radu Dinulescu şi artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg) prezintă la Oradea cea de-a treia producţie teatrală cu decoruri 3D, un spectacol cum nu s-a mai văzut, cu imagini fabuloase, ducându-i pe cei mici într-o călătorie fantastică la bordul submarinului Nautilus, alături de Căpitanul Nemo.

Interactiv

Echipa româno-belgiană a asociat, pentru prima oară-n lume, tehnologia 3D spectacolului de teatru, pentru a-l face mai interactiv. Rezultatul a fost unul surprinzător şi pare să ofere noi perspective formale şi estetice spectacolului de teatru. Avanpremiera va avea loc vineri, 20 ianuarie, de la ora 11, iar premiera propriu-zisă  va fi sâmbătă, 21 ianuarie (ora 11). Preţul unui bilet va fi de 7 lei (pentru copii), respectiv 10 lei pentru adulţi. Spectacolul se adresează copiilor cu vârste peste 7 ani, iar ochelarii 3D vor fi puşi la dispoziţia spectatorilor de către Teatru.

Sinopsis

Parte integrantă a călătoriilor extraordinare imaginate de romancierul francez Jules Verne, „20. 000 de leghe sub mări" a devenit în timp o poveste clasică a minunilor de sub ape, care au fascinat încă înainte de a fi cunoscute de ochiul omenesc.  Istoria Căpitanului Nemo şi a submarinului Nautilus sunt relatate din perspectiva profesorului Pierre Aronnax, biolog francez reputat, care este trimis într-o expediţie ştiinţifică pentru cercetarea unui monstru marin necunoscut. În urma unei confruntări se dovedeşte că monstrul nu e nimic altceva decât submarinul Nautilus, iar harponierul Ned Land, profesorul Aronnax şi asistentul său, fidelul Conseil, devin prizonierii enigmaticului său conducător, Căpitanul Nemo. Astfel, pentru o lungă perioadă de timp, ei împărtăşesc exilul auto-impus al Căpitanului Nemo, retras din lumea civilizată atât din cauza dezamăgirii crunte provocate de semenii care i-au răpit familia şi patria, cât şi animat de dorinţa de cunoaştere ştiinţifică. Crezul său este că adevărata libertate se întâlneşte numai în adâncul mărilor. Periplul prin paradisul subacvatic (nu lipsit de aventuri şi incidente) îi poartă pe eroi prin ape populate de vietăţi nemaiîntâlnite, printre coralii din Marea Roşie, pe sub calotele polare din Antarctica şi chiar pe lângă ruinele legendarei Atlantida.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite