MISIUNE EXTREMĂ Au salvat un câine de 70 de kilograme ce a fost surprins de viitură în Padiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un câine uriaş, de 70 de kg, a fost salvat de către patrula Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, animalul  fiind echipat şi tras pe tiroliană după ce a fost surprins de o viitură în Dolina Doi din Cetăţile Ponorului. Acesta însoţea un grup de turişti maghiari.

Unsprezece turişti maghiari şi un căţel de 70 de kg au fost surprinşi de o viitură miercuri seara, în Dolina Doi din Cetăţile Ponorului. Aceştia au rămas izolaţi până joi, când a intevenit patrula de serviciu din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo(SJSS) Bihor. „Joi dimineaţa am fost anunţaţi despre blocarea turişilor. Noi credem că acest grup de turişti a mers cu intenţia de a campa în Dolină deoarece aveau la ei saci de dormit şi mâncare. Au fost surprinşi de o viitură, miercuri seara, în zona Glăvoi-Padiş.

Pentru eliberarea lor s-a întins o tiroliană, un salvamontist a trecut la ei, i-a echipat şi i-a tras pe tiroliana " a precizat Pinter Istvan preşedintele SJSS Bihor. Intervenţia a durat trei ore atât turiştii cât şi câinele fiind aduşi în siguranţă .

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care se află în zonele montane să evite traseele cu risc de viitură deoarece în cazul unor ploi torenţiale nivelul apelor se poare ridica chiar şi cu un metru. Totodată instabilitatea meteo se va menţine şi în zilele următoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite