Peste 10 milioane de euro vor fi investiți în reabilitarea Colegiului „Partenie Cosma”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar pentru reparațiile imobilului sunt necesari peste un milion de euro
Doar pentru reparațiile imobilului sunt necesari peste un milion de euro

Reabilitarea clădirii Colegiului Partenie Cosma și construirea Campusului Școlar unde ar trebui să se mute colegiul sunt două proiecte care vor demara în acest an. Valoarea totală a investiției se ridică la 10 milioane de euro și va fi posibilă prin contribuția a trei instituții de stat și a unei asociații de caritate.

Primăria municipiului Oradea, Instituţia Prefectului Judeţului Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Compania Fiicelor de Caritate SF. Vicenţiu de Paul prin Episcopia Romano-Catolică Oradea au semnat în 12 martie un protocol de colaborare.

Protocolul vizează  finanţarea necesară reabilitării clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Economic „Partenie Cosma" şi  construirii Campusului Şcoar, unde ar urma să se mute colegiul. Reabilitarea clădirii costă un million de euro.

Conform protocolului, pentru asiguarea finanțării necesare, în această clădire își desfășoară o parte din activitate și şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo".
În ce privește lucrările la Campusul Școlar, termenul de finalizare este de maximum cinci ani de la începerea lucrărilor, iar valoarea investiției se ridică la nouă milioane de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite