Peste 350.000 de lei, investiți în podul de peste singurul pârâu termal din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pod Peța Oradea
Pod Peța Oradea

Primăria Oradea a început luni demolarea podului vechi de peste Peţa, singurul pârâu cu apă termală din Europa.  În aproximativ două săptămâni se vor finaliza lucrările de demolare, după care vor începe săpăturile pentru reconstruirea podului.

Pentru ca traversarea pârâului Peţa să devină posibilă, municipalitatea reconstruieşte podul existent, situat în zona de sud a orașului, în capătul străzii Traian Blajovici. Acest pod asigura legătura între Calea Aradului, străzile Vlădeasa şi Octavian Goga, strada Făgăraşului, dar din cauza stării înaintate de degradare, prezintă un real pericol de accidente. Podul nou va asigura circulaţia rutieră şi pietonală între cele două maluri ale pârâului, având în vedere că se va realiza accesul direct din Calea Aradului în drumul de centură, prin prelungirea străzii Traian Blajovici (lucrarea este cuprinsă într-un alt proiect, împreună cu amenajarea de parcări în zona magazinului Real).

Două benzi

„Podul va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens, şi trotuare pe ambele sensuri de circulaţie", informează primăria. Podul va fi mai lung de 20 de metri, cu o lățime de peste 13 metri. În zona podului, pe circa 50 de metri, albia va fi consolidată cu dale din beton. Lucrările sunt executate de către firma Drumuri Bihor, valoarea lucrărilor fiind de peste 350.000 lei cu TVA. Durata de execuție este de 90 de zile.

Fluidizarea traficului

Municipalitatea speră că podul va juca un rol esenţial în fluidizarea circulaţiei și scurtarea distanţelor de parcurs între zonele funcţionale ale oraşului, precum și în sporirea siguranţei circulaţiei şi eliminarea blocajelor în punctele cheie din zona Calea Aradului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite