Peste cinci milioane de euro se investesc în reamenajarea Pieței Unirii din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artera care leagă Piața Unirii de Parcul 1 Decembrie va fi transformată în promenadă. Primăria semnează un contract de finanțare de peste cinci milioane de euro pentru a moderniza zona centrală a orașului. Parcările de pe strada Vasile Alecsandri se desființează iar asfaltul va fi înlocuit de pavaje.

În toamna acestui an primăria va semna contractul de finanțare pentru modernizarea Pieței Unirii, estimat la peste cinci milioane de euro. Lucrările vor transforma artera dintre Piața Unirii și parcul 1 Decembrie în promenadă.  Primele lucrărri în zonă vor fi efectuate de Electrocentrale și de Compania de Apă care vor trebui să asigure rețelele de termoficare, apă și canalizare, subterane.

Lucrările Electrocentrale iau startul în luna august și vor viza în prima parte zona cuprinsă între Parcul 1 Decembrie și strada Vasile Alecsandri. În cursul lunii octombrie va începe lucrările şi Compania de Apă, la  introducerea reţelelor de apă-canalizare.

Lucrările efective la partea de pavaj vor începe în primăvara anului viitor.

Astfel, lucrările pe str. V Alecsandri se vor realiza din bugetul local şi vor viza refacerea părţii de drum pietonal.

În ceea ce priveşte lucrările la Piaţa Unirii, acestea vor fi executate din fonduri ale Uniunii Europene.

„Zona pietonală se va regăsi în Piaţa Ferdinand, partea dinspre Teatrul de Stat şi până la Pasajul Madach, iar în Piaţa Unirii de la Biserica cu Lună şi până la Pasajul Vulturul Negru, zonă care momentan este folosită ca parcare", a precizat primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite