Au încercat să treacă graniţa pe jos, dar au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

O familie de turci a fost prinsă de agenţii Serviciului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, duminică seara, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria. Cei patru membrii ai familiei, doi adulţi şi doi copii, încercau să ajungă în spaţiul Schengen.

Deşi încercau să treacă graniţa fraudulos, poliţiştii au reuşit să-i oprească pe turci la aproximativ 500 de metri de frontieră.

„Acestia au fost reţinuti la aproximativ 500 metri faţă de teritoriul statului vecin. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, stabilindu-se că este vorba despre o familie formată din doi adulţi si doi minori. Din cercetări, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni turci au intrat legal în tara la începutul saptamanii trecute, cu intenţia de a ajunge în spatiul Schengen", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, Dan Lazăr.

Familia a fost ajutată de fratele femeii, care este cetăţean turc cu rezidenţă în Franţa, care i-a ajutat să ajungă în zona de frontieră şi care urma să-i aştepte pe teritoriul statului vecin. La scurt timp după reţinerea migranţilor, agenţii l-au reţinut în zona de frontieră  şi pe turcul care-i călăuzea pe membrii familiei.

„Celor doi soţi turci le-au fost întocmite actele premergatoare începerii urmaririi penale sub aspectul savârşirii infractiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăteanului turc, cu rezidenţă in Franţa, pentru trafic de migranţi", adaugă Dan Lazăr.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite