Are o gaură în inimă, nu aude, nu poate privi, dar se încăpățânează să trăiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De sărbători, orădenii pot veni în sprijinul copiilor cu care soarta nu a fost blândă. Denisa Pantelie este copilul de șase ani care are nevoie urgentă de o operație la inimă. Fetița are cataractă și nu aude și este crescută de mama ei, tatăl abandonându-le.

Denisa și mama ei locuiesc într-o uscătorie, în cartierul Rogerius din Oradea. Povestea lor a început în anul 2004 când Anita Pantelie  a rămas gravidă la doar 20 de ani. La auzul veștii, iubitul a părăsit-o, dar tânăra femeie a decis să ducă sarcina până la capăt. În timpul sarcinii Anita s-a îmbolnăvit de rubeolă, niciun medic însă nu i-a spus că asta îi va afecta copilul. „Am aflat că fetița mea este bolnavă abia când a împlinit trei luni", spune Anita.

De atunci, tânăra mamă se luptă în fiecare zi pentru copilul ei. „La șase luni am ajuns la Târgu-Mureș, pentru analize mai amănunțite și pentru tratament. Din cauză că era prea slăbuță însă medicii ne-au trimis înapoi la Oradea. La nouă luni de la naștere, medicii de la Târgu-Mureș au descoperit că problemele fetiței sunt mult mai grave. Pe lângă problemele la inimă,au constatat că Denisa nu vedea și nu auzea", spune mama.

A vrut să trăiască

Denisa nu vede, nu aude și nu a vorbit niciodată

image

După diagnosticarea de la Târgu-Mureș, medicii nu i-au dat fetiței multe luni de trăit și au spus că nu va putea umbla niciodată. În ciuda predicțiilor sumbre, fetița a împlinit șase ani.
Din păcate însă, boala ei s-a agravat și are nevoie urgentă de operație. Diagnosticul ei este canal atrioventricular deschis și are o gaură la nivelul cordului. În plus, deși este un copil energic care-și dorește să se joace, Denisa nu vede, nu aude și până la această vârstă nu a vorbit niciodată.
Denisa a fost programată la o clinică din Bergamo, Italia. Pentru operația pe cord și pentru tratamente are nevoie de 50.000 de euro. „Pentru a ducce o viață normală copilul meu are nevoie și de un aparat auditiv personalizate și de cristalin nou la ambii ochi, pentru că are cataractă avansată", spune Anita. „Cel mai important este însă ca fetița mea să trăiască și pentru asta are nevoie de operația la inimă", a mai spus mama fetei.

Donații se pot face astfel:

Prin telefon la următoarele numere din rețeaua Romtelecom: 0900 900 160 - 10 euro/apel și 0900 900 163 - 3 euro/apel. Donațiile se pot face în lei în contul Asociației Piticot, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX- cont în lei sau RO57BTRL00504205i98626XX- cont în Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mențiunea pe OP - pentru cazul Denisa Pantelie. Firmele care doresc să ajute acest copil, pot solicita Contractul de sponsorizare la 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
Donații se pot face și direct în contul mamei:
RO88BRDE050SV50278660

Citeşte mai multe despre acest subiect în Click Sănătate care apare la chioşcurile de ziare în data de 6 mai.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite