Hoții care au furat puștile notarului orădean Florin Pană nu au lăsat nicio amprentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele au fost furate dintr-un apartament aflat la etajul opt al unui bloc turn
Armele au fost furate dintr-un apartament aflat la etajul opt al unui bloc turn

Pe 8 ianuarie 2010, din locuinţa notarului orădean au dispărut trei arme de vânătoare cu muniţie şi două pistoale neletale cu glonţ.

Au trecut exact trei săptămâni de la comiterea unui furt care dă bătăi de cap oamenilor legii. Pe 8 ianuarie, apartamentul de la etajul opt al unui bloc din cartierul Nufărul ce aparţine notarului Florin Pană a fost spart de hoţi. După minute bune în care au reuşit să vandalizeze locuinţa, hoţii au plecat cu trei arme de vânătoare, două pistoale şi muniţie. Au ştiut de la bun început ce caută şi au lucrat curat.

„Nu s-a prelevat nicio urmă, în afară de cele evidente de forţare a geamului de la toaletă. Nu am reuşit să găsim nicio amprentă. S-a lucrat profesionist”, a spus Vasile Popa, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Un cerc de suspecţi

La scurt timp de la sesizarea infracţiunii, poliţiştii au dat în urmărire armele. Oamenii legii au organizat filtre în trafic şi au comunicat datele poliţiştilor din judeţele limitrofe, dar şi conducerii căpităniei din judeţul maghiar Hajdu-Bihar. Armele au dispărut fără urmă. „Avem un cerc de suspecţi. În cauză se fac cercetări”, a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urmă cu trei ani, Florin Pană a mai fost victima unui furt. I-a dispărut atunci o sumă mică de bani pusă într-un seif. Şi biroul notarului a fost ţinta hoţilor. Făptaşii nu au fost niciodată identificaţi. Acum notarul oferă recompensă celor care aduc informaţii despre identitatea autorilor sau arme. „În urmă cu cinci ani şi biroul meu a fost spart de hoţi. A fost furat un seif, care ulterior a fost aruncat în barajul de la Tileagd. În astfel de momente realizezi cât de vulnerabil eşti şi trăieşti un neplăcut sentiment de nesiguranţă”, a spus Petre Pană, fratele notarului.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite