O funcţionară şi un om de afaceri din Ştei arestaţi după ce au sustras 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Fosta adjunctă a şefului Serviciului Trezorerie Ştei, Aurelia Hasan alături de afaceristul Vasile Gheban au fost arestaţi astăzi. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Bihor, femeia fiind acuzată că a delapidat 50.000 de lei din contul primăriei Ştei , bani care ulterior au fost viraţi în contul lui Gheban.  

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care îi anchetează pe cei doi, a cerut Tribunalului Bihor arestarea lor, lucru care s-a petrecut astăzi după-amiază. Aurelia Hasan,  a fost până în urmă cu aproximativ două luni adjuncta şefului Serviciului Trezorerie din Ştei.

Se pare că femeia a falsificat semnătura primăriţei comunei Pietroasa, Saveta Oşvat, deturnând mai multe sume de bani din contul de investiţii al primăriei. În luna iulie, o funcţionară de la Administraţia Finanţelor Publice Ştei a descoperit această fraudă. A fost descoperit un ordin de plată suspect, prin care 10.000 de lei din contul Primăriei Pietroasa au fost viraţi în contul firmei SC Celavi SRL,al cărei patron este omul de afaceri Vasile Gheban.

Aurelia Hasan şi-a recunoscut fapta în faţa şefilor şi a primăriţei din Pietroasa, dar când a fost reclamată la poliţie a negat acuzaţiile aduse. Poliţiştii de Investigare a Fraudelor au descoperit că femeia a efectuat plăţi fictive în valoare de peste 50.000 de lei, toate îndreptându-se către firma patronului Vasile Gheban, după care au fost dirijaţi în contul altei societăţi a afaceristului.m O bună parte din bani au ajuns chiar şi în contul femeii

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite