Oradea: A debutat cursul de artă fotografică pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a debutat, în Orăşelul Copiilor, primul curs de artă fotografică destinat tinerilor cu vârsta sub 18 ani.

Cursul este organizat de Asociaţia Euro Foto Art în colaborare cu Orăşelul Copiilor şi se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. „Este pentru prima dată în Oradea când organizăm un astfel de curs care se adresează copiilor şi tinerilor”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art şi al Clubului Fotografic Nufărul.
Artistul fotograf Ştefan Toth se ocupă personal de acest curs în calitate de profesor îndrumător. „Un astfel de curs este foarte important nu doar pentru faptul că înveţi să fotografiezi, ci în primul rând pentru că înveţi să vezi, să observi cu alţi ochi lucrurile din jur. Oamenii, de obicei, văd doar ceea ce este în faţa lor. Ei bine, la sfârşitul cursului, dumneavoastră veţi avea o deschidere de 180 de grade”, le-a promis Ştefan Toth cursanţilor.

Expoziție foto

Primele şi ultimele două ore ale cursului se ţin în Orăşelul Copiilor, iar restul au loc la sediul Asociaţiei Euro Foto Art, în Palatul Vulturul Negru. Pe parcursul a 18 întâlniri, a câte o oră şi jumătate fiecare, cursanţii îşi vor însuşi o serie de cunoştinţe despre fotografie în general şi despre arta fotografierii, despre lumini, strălucire, fotografia documentară, fotografia artistică, fotografierea cu lumină, reguli de compoziţie, cele două tipuri de aparate foto: analog şi digital, despre cum trebuie fotografiat peisajul sau portretul şi multe alte lucruri interesante care îi vor ajuta să vadă cu alţi ochi lumea din jurul lor. În cadrul cursului va exista şi o deplasare de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea, iar la sfârşit se va realiza o expoziţie cu fotografii făcute de cursanţi, iar absolvenţii vor primi diplome.
Cursul de artă fotografică se întinde pe parcursul a două luni: iulie şi august, fiind organizat în fiecare zile de marţi şi joi, de la ora 9:00, pentru tinerii între 14 şi 17 ani, şi de la ora 10:30 pentru copiii între 10 şi 14 ani. Informaţii suplimentare şi înscrieri se pot face la tel. 0726/292111, 0741/212111, 0770/119710 ( Ştefan Toth). 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite