FOTO Autospecială performantă, de peste 400.000 de euro, în dotarea ISU Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O autospecială performantă de lucru la înălţime a intrat în dotarea pompierilor orădenilor, valoarea vehiculului fiind de peste 400.000 de euro. Cu ajutorul autospecialei, pompierii vor putea interveni eficient atât la incendii, cât şi la salvări de persoane de la înălţime.

În prima parte a proiectului, "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord", care s-a desfăşurat în două etape, între anii 2010 şi 2012, judeţul Bihor a primit 11 echipamente, autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, o autospecială pentru descarcerări grele, ambulanţe de prim-ajutor sau reanimare.

Echipamentele au fost repartizate în tot judeţul şi au ajuns la pompierii din Salonta, Beiuş, Oradea sau Marghita.

În a doua parte a proiectului, Bihorul a primit o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare de asistenţă medicală de urgenţă, în valoare de 930.100 lei, care funcţionează la Staţia de Pompieri Săcueni, dar şi o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă de medie capacitate, în valoare de 719.820 lei , distribuită Staţiei de Pompieri Ştei.

image

În urma derulării celei de-a treia etape, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a fost dotat cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, distribuită Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea.

"Este un moment de bucurie pentru noi. Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înăţime este construită în Polonia, are motor Euro6 şi atinge o viteză de 90 km pe oră. Înălţimea maximă de lucru este de 33-33,9 metri, turela se roteşte la 360 de grade şi poate lucra atât în plan vertical, cât şi în plan orizontal. Cu ajutorul autospecialei, cea mai performantă aflată în dotarea noastră în acest moment, se va putea interveni la înălţime, la blocuri de locuinţe sau edificii atât în cazul incendiilor, cât şi la salvări de persoane", a declarat şeful ISU "Crişana", general de brigadă Ioan Baş.

image

Potrivit acestuia, autospeciala va fi deservită de trei servanţi, dintre care un conducător auto. "În perioada aceasta are loc pregătirea celor trei ofiţeri, urmând ca până la sfârşitul acestei luni să obţină acreditarea pentru lucru", a mai precizat inspectorul şef al ISU.

Programul Operaţional Regional 2007-2014 se adresează celor 8 Regiuni de Dezvoltare ale României, având ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă, fiind finanţat din bugetul de stat şi bugetele locale şi cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite