UPDATE: O fetiță de 8 zile a fost mușcată de un șobolan în timp ce dormea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, în jurul orei  5.00 dimineață, o familie din Vașcău suna la numărul de urgențe 112. Un copil nou-născut a fost găsit de mama sa țipând în plină noapte, cu sânge pe față. La intrarea mamei în cameră, un șobolan a țâșnit din patul fetiței.

Ora 15.30

Așa cum a declarat managerul Spitalului Municipal Gavriil Curteanu, Marlene Crișan, fetița a fost externată din spital în jurul orei 13.00, la cererea părinților. „Mama a refuzat spitalizarea în ciuda recomandărilor doctorului. Fetița ar fi trebuit să mai rămână în spital pentru supraveghere. Femeia a semnat pe propria răspundere cererea", a specificat Crișan. Managerul a mai subliniat că fetița era înafara oricărui pericol, avea plăgi superficiale și  nu a avut stări febrile. Pentru a se feri de posibile infecții, părinții trebuie să vaccineze copilul cu vaccinul antirabic, în data de 27 aprilie și în data de 11 mai.

În privința acestui caz, Direcția pentru Protecția Copilului nu a fost sesizată. „Nu am primit nicio sesizare. Ne vom informa asupra cazului, pentru a vedea dacă este vorba de un accident sau despre neglijență", a declarat managerul Instituției, Sarka Arpad.

Mușcată în somn

Așa cum relatează purtătorul de cuvânt al Ambulanței, doctorul Emil Boțcău, serviciul 112 a fost apelat în jurul orei 5 .00 dimineață de o familie din Vașcău. „A fost trimis de urgență un echipaj al Ambulanței din Ștei. La fața locului, medicii au găsit o fetiță de opt zile, care prezenta plăgi provenite din mușcătură la nivelul feței și barbiei. Semnele vitale erau însă stabile", spune Boțcău. Fata a fost transportată la spitalul din Beiuș și apoi la spitalul Gavriil Curteanu. „Mușcăturile puteau fi periculoase pentru că în zona gâtului se află vena carotidă. Din fericire vena nu a fost atinsă, iar plăgile fetei  nu erau foarte adânci", mai explică Boțcău.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite