Oradea: O fetiță de trei ani a murit în sediul unei bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Costea a murit sâmbătă dup-amiază, în sediul Băncii Transilvania de pe bulevardul Dacia, după ce a fost victima unui accident. Până luni, familia nu poate lua acasă trupul fetiței, abia atunci urmând să aibă loc autopsia.

Fetița se afla împreună cu mama și sora ei în sediul Băncii Transilvania, de pe bulevardul Dacia, în jurul orei 11.30. Laura își aștepta mama să ridice o sumă de bani trimisă de tatăl ei din străinătate. Nimeni nu a văzut ce s-a întâmplat, dar toți au văzut fetița strivită de un panou publicitar cu pliante. „Panoul-dulăpior a doborât-o și i-a provocat un traumatism cranio-cerebral masiv. Am încercat s-o stabilizăm și am dus-o la Urgențe”, spune Gheorghe Chiș, medicul de pe ambulanță prezent la caz. Întregul echipaj este marcat de teribilul accident. Simona Costea, mama fetiței, o tânără de 35 de ani, plânge și nu vrea să vadă pe nimeni. „Lăsați-mă-n pace. Vreau s-o duc acasă”, spune Simona printre hohote. Trupul fetiței va fi autopsiat abia luni, fiind vorba despre investigația poliției. Până atunci va fi ținut în spital, spre disperarea familiei îndoliate.

Moartea fetiței, surprinsă de camerele de supraveghere

Din înregistrările video deținute de Banca Transilvania se pare că fetița s-ar fi agățat de panoul-dulăpior pentru a lua pliante publicitare colorate. „Nimeni nu a văzut momentul prăbușirii panoului. În înregistrările camerelor video amplasate în bancă se vede că fetița s-a agățat de panou pentru a lua pliante. Panoul s-a prăbușit peste ea și a strivit-o”, spune Lucia Pojoca, director executiv al sucursalei bihorene a băncii. Toate sucursalele Băncii Transilvania sunt amenajate după un anumit standard. Sediul din Oradea a fost amenajat în 2003. Panourile respective sunt realizate dintr-un material plastic și sunt sușținute pe picioare metalice solide. În mod normal acestea nu se dezechilbrează prea ușor.
Reprezentanții Inspectoratului de Muncă Bihor (ITM Bihor) spun că nu este vorba de un accident de muncă.„Nu avem competențe pentru acesta caz. Este de competența poliției, care a și început cercetările”, spune Mircea Matei, inspector șef al ITM Bihor.

S-a deschis o anchetă

Poliția, parchetul și Inspecția în Construcții au început cercetările în acest caz. „Vom continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, spune inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției.
Vecinii familiei Costea sunt în stare de șoc. Ei înșiși au copii mici și se gândesc c-ar fi putut fi ei în această situație. „Copilul meu e cu câteva luni mai mare decât Laura. Mi-e groază să mă gândesc că prietena lui nu mai este printre noi. Era un îngeraș de fetiță”, spune Dana, una dintre vecinele familiei Costea, aflată la spital pentru a o ajuta pe mamă. Femeia nu învinovățește pe nimeni pentru accident. Se gândește că așa a fost ceasul cel rău. Ea speră ca mama fetiței să nu își piardă mințile din cauza durerii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite