O familie care îşi ducea viaţa într-o casă ce stătea să se prăbuşească a primit o locuinţă de la Habitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa familiei Popescu
Casa familiei Popescu

Familia Popescu, din localitatea bihoreană Căpâlna, a trăit, până zilele trecute, în condiții mizere, riscându-și viața în fiecare zi, prin simplul fapt că locuia într-o casă care se putea nărui oricând. Habitat pentru Umanitate Beiuş le-a venit în ajutor, astfel că zeci de voluntari din zona Beiuşului şi Oradea au ridicat o locuinţă pentru o familia Popescu.  

După ce în urmă cu două săptămâni Habitat pentru Umanitate Beiuş împreună cu voluntari din România, Germania şi Irlanda de Nord au ridicat trei garsoniere pentru tineri crescuţi în familii adoptive, la începutul săptămâii trecute, cei de la Habitat au început lucrul la o nouă Casă de Paşti.

Locuinţa a fost construită în localitatea Căpâlna exclusiv cu voluntari români. Primii care au răspuns invitaţiei au fost membrii fundaţiei Cireşarii care au lucrat timp de două zile la ridicarea locuinţei şi au participat financiar la construcţia acesteia.  

"Împreună cu Habitat Beiuş şi Cireşarii, indiferent de confesiune, am învăţat că postul în Săptămâna Mare e mult mai eficient dacă punem şi umărul la treabă. Această Săptămână Mare a fost începutul al unei colaborări în beneficiul celor nevoiaşi. O sa mai auziţi de noi", a spus pastorul Vladimir Pustan, voluntar în cadrul proiectului şi membru fondator al Habitat pentru Umanitate Beiuş

Beneficiarii locuinţei sunt nişte oamei sărmani din localitatea Căpâlna. În ultimii ani ei au trăit permanent cu teama că locuinţa veche se va surpa peste ei şi peste cei trei copii. După ploile abundente ce au avut loc în 2005 casa a început să se degradeze accentuat an de an pentru că nu avea fundaţie ci fusese construită acum 50 de ani din vaioagă direct pe pământ. Astfel a ajuns în prezent să aibă crăpături mari şi să-i fie afectată structura de rezistenţă. Aflând de problema lor, Habitat le-a sărit în ajutor şi a organizat o campanie de strângere de fonduri de Crăciun. Odată cu dezgheţul s-a turnat şi fundaţia, iar în aceaste zile se lucrează la ridicarea locuinţei.

Alături de voluntari au lucrat şi directorul Habitat Beiuş, Mircea Jurcan, precum şi trei din membrii fondatori ai asociaţiei: Adrian Ciorna, Vladimir Pustan şi Marcel Coroiu. Emoţia, uimirea şi bucuria se citea pe chipurile beneficiarilor Ioan şi Catrina care n-au mai avut atâţia oameni în curte în viaţa lor. Ei au lucrat ca furnicile cot la cot cu ceilalţi voluntarii.

Sponsorii care au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc sunt: Lafarge, Faist Mekatronic, Endles SRL, Druch Service, Dorulet Comimpex SRL, Eternal Beauty SRL, Nexia Consulting SRL, Lampart Trade, Mobiversal SRL, Benvenuti, Liliana Pop, Artistii plastici din zona Beiuşului, Fundaţia Cireşarii, Bisericile Penticostale Sf. Treime din Beius si Exodus din Pantăşeşti

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite