O familie din Oradea a ajuns în spital după o călătorie cu trenul care a înregistrat întârzierea record de 9 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR-ul te bagă în spital! A simițit-o pe pielea lui un orădean care a ajuns în spital, iar fiul lui face tratament acasă pentru otită, după ce au călătorit cu trenul pe ruta Constanța - Oradea.Familia Szabo a avut ghinionul să se afle în acceleratul Constanța - Oradea, care a înregistrat cea mai mare întârziere, aproape 9 ore.

Orădeanul Szabo Odon (37 de ani) şi cei doi fii ai săi, Patrick (10 ani) şi Benjamin (14 ani) , au plătit două sute de lei pentru o călătorie care ar fi trebuit să dureze puţin peste 16 ore şi care s-a transformat într-o experienţă de coşmar. Ceea ce trebuie să fie un concediu perfect s-a transformat într-o experiență de coșmar, după ce trenul cu care familia Szabo se întorcea de la mare a avut o întârziere record de 9 ore, aceștia petrecând în tren aproape 24 de ore.  Și asta nu a fost tot. La scurt timp după ce au ajuns acasă din concediu, doi membri ai familiei Szabo au ajuns la medic. Capul familie, Szabo Odon, a ajuns pe patul de spital, iar unul dintre copii face tratament acasă.

Din tren, la spital

"Din cauza frigului din tren, a curentului și a oboselii am făcut criză la rinichi. Am fost operat cu laser, dar degeaba. Trebuie să mai fac o operație", declară orădeanul. Spitalizarea și operația l-au costat până acum peste 2.000 de lei. "Am călătorit ca animalele. Ni s-a dat loc, dar de fapt nu au fost locuri. Am stat în picioare, iar copiii pe bagaje, în curent, în frig, nemâncați, fără apă și fără ca cineva să ne dea vreo explicație. Copiii nu se puteau opri din plâns", povestește Szabo Odon de pe patul de spital. În timp ce el zace internat, copilul lui Benjamin, de 14 ani, face tratament acasă, pentru otită. "A făcut otită de la current. Nu mă mai urc în tren în viața mea. După ce mă pun pe picioare o să vorbesc cu un avocat să dau în judecată CFR-ul", spune orădeanul.



Szabo Odon spune că nu va mai călători în viața lui cu trenul și vrea să dea în judecată CFR-ul

image

În timp ce călătorii suferă din cauza condițiilor din trenurile românești, oficialii aruncă vina pe fosta conducere a Ministerului Transporturilor și pe starea jalnică în care se află infrastructura CFR. Mai mult, călătorii care au sperat că cineva se va gândi să-I despăgubească după ce au fost bătaia de joc a companiei de transport feroviar, se înșală. „Am avut reclamaţii de la persoane care au considerat că au mers cu personalul, nu cu acceleratul, şi au cerut diferenţa de tarif. Nu au primit-o", a precizat Gabriel Ţăranu, directorul CFR Călători Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, întârzierile pe calea ferată apar în special din cauza stării infrastructurii feroviare şi a atitudinii ostile a foştilor miniştri faţă de acest sector.  „În mandatul lui Ludovic Orban, în 2007, calea ferată a fost neglijată, locomotivele CFR SA care lucrau la acest obiectiv strategic fiind executate silit de ANAF. S-au generat întârzieri ale lucrărilor, iar CFR SA a plătit penalităţi", a exemplificat ministrul Radu Berceanu.Statisticile feroviarilor arată că jumătate din lungimea căilor ferate din România are durata de utilizare expirată.

"Am mers ore în şir în picioare, cu copiii mei, într-un vagon cu peste 40 de persoane, pe caniculă"

Szabo Odon, călător CFR

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite