FOTO Cea mai mare expoziție națională de porumbei are loc la Arena Antonio Alexe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Fildan are opt ani și are deja grijă de porumbei
Denisa Fildan are opt ani și are deja grijă de porumbei

Peste 2.500 de exemplare de porumbei, găini, păuni și iepuri, din diverse rase, sunt expuse astăzi și mâine la Arena Antonio Alexe din Oradea. Potrivit organizatorilor, acesta este cel mai mare eveniment al columbofililor din România, beneficiind de participarea a peste două sute de expozanți. Arbitrii care au desemnat porumbeii campioni sunt din străinătate.

Circa treizeci de porumbei din cei peste două sute de campioni naționali premiați astăzi la Oradea aparțin unor columbofili din urbea de pe Criș, potrivit lui Cornel Fildan, preşedintele asociaţiei crescătorilor de păsări şi animale mici „Nufărul" Oradea. „Orașul acesta nu a mai văzut o expoziție națională de o asemenea anvergură. Peste două sute de expozanți, din toată țara, dar și din străinătate, au adus la Arena Antonio Alexe peste 2.500 de exemplare", a spus Fildan. Fiica acestuia, Denisa, și-a expus și ea porumbelul rasa creț francez, pe care îl crește singură.

Porumbei campioni

Evenimentul de la Oradea este Expoziția Națională a Federației asociațiilor columbofile de agrement și sport din România. Potrivit lui Florin Gătejescu, președintele federației, expoziția de la Oradea este cea mai mare organizată până în  prezent în România. „Au fost desemnați zece campioni naționali absoluți, care vor putea reprezenta România la concursurile internaționale”, a spus Gătejescu. Prețul unui porumbel campion poate ajunge până la 500 de euro.

Dă click pe poză pentru a vedea o galerie foto de la expoziție

La deschidere expoziției au fost lansați zeci de porumbei albi

Biletul de intrare costă zece lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite