A eliberat 35 de adeverinţe false pe baza cărora a obţinut credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

19 persoane au fost trimise în judecată pentru persoane acuzate de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În perioada mai 2006-ianuarie 2008, Traian Maghiar, în vârstă de 49 de ani a falsificat adeverinţe de salariu pentru 35 de persoane care ulterior au folosit respectivele acte falsificate şi au obţinut credite de la unităţi bancare de pe raza municipiului Oradea.

Din ancheta procurorilor a reieşit că falsificatorul, Traian Maghiar, administrator al Asociaţiei de pădurit şi păşunat Ciuhoi, îşi recruta clienţii prin intermediul cumnatei sale, o orădeancă în vârstă de 34 ani şi a prietenului acestuia de 40 ani, tot din Oradea. Adeverinţele erau întocmite în numele mai multor firme orădene şi purtau ştampile falsificate. "Inculpatul şi-a recunoscut scrisul însă a refuzat să comunice orice alte date legate de ştampilele folosite", a spus procurorul Vasile Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Complicii racolau clienţi cu situaţii materiale precare şi un grad intelectual limitat, care după obţinerea creditelor plăteau un commission de aproximativ comision din suma primită. Unităţile bancare au o pagubă de 340.000 de lei, bani care nu au fost recuperaţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite