Studenţii şi elevii muncesc în vacanţă, planificându-și carierele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii noii generaţii îşi petrec vacanţele cu activităţi care îi pregătesc pentru viaţa profesională. Membrii Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor Economişti (AIESEC) nu pierd vremea în vacanţă, ci lucrează la proiecte prin care vor să atragă finanţări.

Unul dintre proiectele pregătite de către studenţii membri AIESEC Oradea implică traininguri pentru elevii de liceu, prin care aceştia sunt ajutaţi să-şi planifice carierele. „Proiectul Grow / World Citizenship a ajuns la a doua ediţie. În ultimele două săptămâni, patruzeci de elevi au participat la activităţi de training. Urmează evaluarea şi apoi un alt grup de liceeni va începe pregătirea”, a spus Răzvan Isai, vicepreşedinte comunicare la AIESEC Oradea. Proiectul va fi continuat şi anul viitor, în unsprezece oraşe din România, liceenii participanţi urmând să fie implicaţi încă din clasa a IX-a şi asistaţi pe tot parcursul anilor de liceu. „Ideea e că, după bacalaureat, elevul va ştii exact ce vrea să facă în viaţă pe plan profesional”, a spus Isai.

Fabrica de proiecte

AIESEC Oradea pregăteşte în prezent alte trei proiecte de anvergură. Unul este „fabrica de proiecte”, prin care studenţii vor fi încurajaţi să scrie planuri de afaceri, cel mai bun fiind premiat şi susţinut financiar, în primele etape. Un alt proiect îi vizează pe orădenii care vor să beneficieze de burse Erasmus, iar al treilea se axează pe promovarea voluntariatului. Organizaţia mai pregăteşte, pentru săptămâna viitoare, conferinţa internaţională ITTT (International Train the Trainers), unde 20 de tineri din străinătate şi 40 din România vor învăţa să susţină un training, să motiveze şi să atragă cursanţii. „Trainerii externi care au confirmat prezenţa sunt Adrian Rusu de la compania DeKlausen şi Antonia Onaca de la compania Skyes”, a spus , coordonatorul conferinţei.

Pregătiţi pentru success

Cel mai mare câştig în ceea ce îi priveşte pe tinerii implicaţi în AIESEC este acela că, atunci când termină facultatea, îşi găsesc uşor un job. „Din decembrie 2009 am refuzat şapte oferte de job. Una era de director de marketing”, spune Răzvan Isai. Radu Popa, fost preşedinte al AIESEC Oradea, crede că cea mai importantă lecţie accesibilă prin astfel de activităţi este aceea a muncii în echipă. „Prin aceste proiecte înţelegi că, pentru a lucra, oamenii au nevoie de o motivaţie. Alfel spus, îţi dai seama care este diferenţa între a impinge de la spate pe cineva sau a-l trage după tine”, spune Radu Popa.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite