Se deschide hala pentru sacrificarea mieilor, în incinta Pieței Ioșia Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hala pentru sacrificarea mieilor,  din incinta Pieței Ioșia Nord, va fi deschisă în perioada 13 - 23 aprilie, a anunțat astăzi Regia Autonomă de Piețe, Agrement și Salubritate Oradea. Programul de funcţionare va fi de luni până sâmbătă între orele 8:00 - 20:00.

"RAPAS pune la dispoziţia comercianţilor 250 de metri pătrați de spaţiu în piaţă pentru construirea de ţarcuri, pe lângă spaţiul halei destinat pentru sacrificare, în suprafaţă de 168 de metri pătrați. Pe lângă aceasta, regia mai pune la dispoziţia măcelarilor două asomatoare, robinete cu apă şi găleţi de plastic", a anunțat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS.

 Potrivit sursei citate, măcelarii care doresc să-și desfășoare activitatea în hala din Piața Ioșia, au obligaţia să aibă carnetele de sănătate vizate la zi, conform legii, să-şi aducă halate şi echipamente de protecţie necesare desfăşurării unei astfel de activități în condiţii de igienă şi legalitate. "Fiecare măcelar va avea un ecuson cu numărul de înregistrare, număr care va fi trecut pe cartonaşe şi înmânate clienţilor pentru ca aceştia să aibă o mai bună identificare atât a măcelarului cât şi a propriului miel sacrificat. Prin aceasta se elimină orice încurcătură", a mai spus Florin Alexandru.

 Tarifele practicate în Piaţa Ioşia pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte sunt 10 lei pe cap de miel/pe zi, pentru prezentarea mieilor pentru vânzare și sacrificare, 63 de lei pe persoană/pe zi, pentru măcelarii care vor să presteze servicii în piață și 265 de lei pe zi, de persoană pentru firmele sau persoanele fizice care vor să cumpere piei din piața de miei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite