Încă cinci zile pentru depunerea cererilor pentru restituirea pădurilor şi păşunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile înfiinţate de proprietarii de păduri şi păşuni din Bihor își pot depune cererile de restituire a proprietăţilor la primării, până la data de 22 septembrie. Hotărârea a fost luată de Adunarea Generală a Asociaţiei Proprietarilor de Păduri, Păşuni şi Terenuri Agricole Bihor APPPTA, care s-a desfăşurat marţi, la Oradea.

Adunarea Generală a Asociaţiei Proprietarilor de Păduri, Păşuni şi Terenuri Agricole Bihor a hotărât să recomande în mod expres comunităţilor locale ca prin asociaţiile de proprietari existente sau prin grupuri ad hoc, care se constituie în aceste zile prin hotărâri notariale, să depună la primării sau la comisiile locale de aplicare a legilor fondului funciar cereri de restituire a pădurilor şi păşunilor comunale cu care sunt împroprietăriţi prin Reforma agrară din 1921, în completare la proprietăţile urbariale.

Drept de proprietate

„Legea precizează că unităţile administrativ-teritoriale pot solicita reconstituirea dreptului de proprietate pentru întreaga suprafaţă deţinută în anul 1945. Dar unităţile administrativ-teritoriale nu au avut terenuri, pentru că ele au apărut mai târziu", a precizat Alexandru Cipleu, preşedintele APPPTA Bihor, adăugând că asociaţiile trebuie să depună cererile până în data de 22 septembrie. Legea 160 răspunde cerinţelor Uniunii Europene de completare a legislaţiei în vigoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite