PORTRET: Ivana Farc este adolescenta care trăieşte prin muzică și prin dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivana Farc
Ivana Farc

La doar 14 ani, tânăra este o prezenţă obişnuită a concursurilor de dans şi a celor de canto. Pe lângă cele două preocupări de bază, fata studiază pianul şi chitara.

PROFIL
Născută. 24 decembrie 1996
Studii. Liceul de Artă, clasa a VII-a, Canto
Familie. Un frate mai mare, Mădălin

Ivana s-a născut cu muzica în sânge. Alături de ea, în drumul către scenă a stat fratele său, Mădălin. „Fratele meu dansează şi cântă de când îl ştiu. Când am împlinit cinci ani mi-am dat seama că-mi doresc să-l urmez”, a povestit Ivana. Fata s-a prezentat la un casting şi a trecut proba cu brio. „La acea vreme locuiam în Aleşd şi am dat probă pentru o trupă locală. M-au pus să dansez liber pe o melodie pop şi mi-am amintit coregrafiile văzute la fratele meu”, a spus adolescenta.

Doi ani mai târziu, Ivana s-a mutat în Oradea şi a avut şansa de a intra în cea mai cunoscută trupă de dans modern. „Am avut ocazia de a cunoaşte membrii trupei Future M&Q într-o excursie. Seara se făceau show-uri de dans. Au văzut cum mă mişc şi m-au luat în trupa lor”, a explicat eleva.

Pe aripile muzicii
De atunci Ivana este nelipsită de pe podiumul concursurilor naţionale şi internaţionale. „Alături de trupă am obţinut locul I la cele mai importante concursuri naţionale şi internaţionale de dans. Îmi place enorm să călătoresc şi chiar dacă de multe ori nu apuci să vizitezi locurile în care ajungi, am fost atentă să observ obiective pe care le ştiam de la lecţiile de geografie”, a mărturisit Ivana. Chiar dacă se regăseşte în dansul modern şi este îndrăgostită de hip-hop, Ivana a decis că trebuie să-şi exploateze mai mult latura artistică. „În paralel cu dansul fac şi canto de la vârsta de şapte ani, iar din clasa a V-a fac parte din grupul Meda Music”, a spus artista. Şi la acest capitol Ivana a excelat. „Cel mai important premiu pe care mi-l amintesc este locull I la Delfinul de Aur, un concurs internaţional”, a spus fata. În calitate de solist, Ivana a avut ocazia de a vizita Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Muntenegru, în cadrul concursurilor sau festivalurilor de gen.

„Cel mai bine m-am simţit în Serbia, oamenii sunt ospitalieri, iar publicul este foarte cald”, a mărturisit adolescenta. Deşi cea mai mare parte a timpului şi-o petrece la repetiţii, Ivana nu are niciun regret când vine vorba de timpul ei liber. „Simt că fac ceva util, că mă dezvolt. De două ori pe săptămână am antrenamente la dans şi cel puţin o dată pe săptămână fac canto când sunt în timpul şcolii. În vacanţe lucrez mult mai mult. Pentru mine muzica este un mod de a te destinde şi de a te descoperi. În plus, am norocul de a avea alături de mine părinţii, care mă susţin în tot ceea ce fac”, a mai spus Ivana.

Întrebări şi răspunsuri

Din ce vrei să-ţi faci o carieră din dans, sau din muzică?
Visul meu este să am o carieră ca solistă. Vreau să urmez Facultatea de Muzică, secţia Canto -Muzică uşoară şi să-mi fac nume. Dansul îmi este util pentru că un artist trebuie să fie complex, aşa că o să fac antrenamente în continuare.

Crezi că ai şanse să reuşeşti în România?
În România este foarte greu, ştiu asta. Dar cunosc români care s-au lansat în străinătate şi care au reuşit în muzică. Aş fi dispusă să fac asta dacă ar trebui. În cel mai rău caz voi alege o carieră de profesor universitar.

Ce-i place
Ivana este îndrăgostită de anotimpul verii pentru că are mai mult timp liber pentru muzică, pentru plimbări şi pentru plajă. Adolescenta mănâncă cu poftă de la fast-food. Toamna şi iarna preferă culorile negru, albastrul şi gri.

Ce nu-i place
Ivana spune că se enervează atunci când nu i se face pe plac. Nu-i place să aibă foarte mult de învăţat. Nu ar suporta ideea de a nu-şi cumpăra o haină nouă măcar o dată la două săptămâni. Nu şi-ar putea imagina relaxarea fără a ieşi măcar de două ori pe lună cu prietenele în club.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite