O grupare care se ocupa de cultivarea cannabisului, finanțată de un belgian, a fost trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane acuzate că au înfiinţat o adevărată „fabrică" de cannabis în localitatea bihoreană Batăr au fost trimise în judecată în urma unei anchete a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Potrivit unui comunicat al BCCO, la 19 iulie, au fost finalizate cercetările faţă de Timy Bosman, 37 de ani, cetăţean belgian, Ionel Abrudan, 53 de ani, şi Pavel Romocea, 55 de ani ambii din Oradea. "Cei trei au fost cercetaţi în stare de arest preventiv sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire şi iniţiere a unui grup infracţional organizat şi aderarea la acest grup infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave, respectiv infracţiunilor de trafic ilicit de droguri, comise în formă continuată, în modalitatea cultivării, fără drept, de plante de cannabis", se arată în comunicatul BCCO.

 Cei trei sunt acuzaţi de oamenii legii că ar fi pregătit şi dotat special o casă din Batăr, pentru cultivarea de cannabis de calitate. Imobilul a fost percheziţionat la 7 mai. "În urma percheziţiei, poliţiştii antidrog au ridicat  în vederea cercetărilor 32 de kilograme de plante de cannabis, alte 1,3 kilograme de inflorescenţă de cannabis găsită în cuva aspiratorului, un memory stick, un laptop, precum şi înscrisurile şi documentaţia găsită la faţa locului privind plantarea, creşterea, întreţinerea şi evoluţia plantelor de cannabis", se mai arată în comunicat.

Polițiștii au stabilit că cei trei s-au ocupat de cultivarea de cannabis în perioada  aprilie 2009 - mai 2010, toată activitatea fiind "bine planificată şi conspirată".

Oamenii legii au stabilit că Timy Bosman era cel care, având cunoştinţele de specialitate necesare, a asigurat plantarea, îngrijirea şi recoltarea inflorescenţei plantelor de cannabis, asigurând, totodată, şi paza locaţiei. Ionel Abrudan a fost cel care s-a ocupat de alegerea casei, închirierea imobilului, precum şi de procurarea diferitelor materiale necesare bunei funcţionări a plantaţiei. Totodată, cel în cauză e acuzat că l-a racolat în acest grup şi pe Pavel Romocea persoana care a asigurat montarea tuturor instalaţiilor electrice din hală şi întreţinerea acestora.

"Anchetatorii au stabilit că această grupare a fost constituită, finanţată şi condusă de către un cetăţean belgian, faţă de care în prezent se efectuează cercetări în colaborare cu autorităţile belgiene, în vederea documentării şi probării activităţii sale infracţionale", se mai arată în documentul citat.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă pedepse privative de libertate de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite