A fost semnat contractual pentru finalizarea utilităţilor din parcul industrial Eurobusiness

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de milioane de lei costă infrastructura pentru al doilea parc industrial din Oradea. Contractul de finanţare pentru cea de-a doua etapă a lucrărilor de introducere a infrastructurii în parcul industrial Eurobusiness, din Oradea, a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute. A fost prezent şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

Cei aproape 20 de milioane de lei necesari acestei etape vor fi suportaţi, în părţi egale, din fonduri europene şi alocaţii ale municipalităţii orădene.Cele 129 de hectare de teren din parcul industrial industrial vor beneficia de pachetul întreg de utilităţi publice necesare pentru atragerea cât mai multor investitori privaţi, autohtoni sau străini, dornici de a se reloca sau de a începe afaceri noi într-un mediu propice demarării unor astfel de acţiuni şi activităţi.

„Prin noua infuzie de capital din fondurile structurale, valoarea totală a infrastructurii de afaceri din Parcul Eurobusiness Oradea se ridică la aproape 98.000.000 de lei. Oradea are cele mai multe proiecte finanţate din fonduri europene. Dacă media naţională pe primărie de reşedinţă de judeţ este de 20 - 22 de proiecte, Primăria Oradea are 36 de proiecte", a spus ministrul Eduard Hellvig.

Administraţia locală a înfiinţat primul parc industrial orădean în anul 2008, iar pentru a avea câştig de cauză în competiţia privind atragerea companiilor din afara oraşului, care să investească în Oradea, a oferit amplasamente ieftine, cu infrastructura asigurată în condiţii avantajoase.

„Investiţia va fi finalizată în 26 de luni, după care vom avea toate utilităţile necesare, de la reţele de apă, de canalizare până la electricitate şi drumuri", a afirmat primarul Ilie Bolojan. În Oradea există acum un singur parc industrial funcţional.

Oradea este singurul municipiu din Transilvania al cărui buget a depăşit în acest an un miliard de lei. Din această sumă, 16%, adică 165 de milioane de lei, sunt fonduri europene.

Sprijin pentru parcurile industriale

Urmând exemplul Oradei, ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va implementa un program care are ca scop sprijinirea de noi platforme industriale capabile să genereze locuri de muncă. „Aţi fost primii oameni din România care au înţeles că fără a crea facilităţi de dezvoltare pentru afaceri orice comunitate se sufocă. Din aceste considerente probabil că din lunile iunie - iulie va fi iniţiat un proiect privind sprijinirea dezvoltării parcurilor industriale prin infrastructură", a spus Eduard Hellvig.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite