Peste 2000 de contestații au fost depuse în Bihor de elevii cu rezultate proaste la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2500 de elevi din Bihor au contestat rezultatele primite la examenul de Bacalaureat. Școlile cu cele mai multe contestații depuse sunt Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr 1, Școala de Arte și Meserii  George Barițiu și Grupul Școlar Ioan Bococi, aceastea fiind școlile unde s-au înregistrat rezultate foarte proaste la BAC. Cele mai multe contestații s-au depus la limba și literatura română.

În județul Bihor au fost depuse 2612 contestații de către elevii care au avut rezultate foarte proaste la BAC.
 Cele mai multe contestații s-au depus la limba și literatura română (946), pe locul doi fiind contestațiile depuse la matematică (830). Multe contestații s-au depus și la biologie vegetală și animală (219), geografie (154) sau fizică (130).

Contestațiile vor fi soluționate din cinci până în șapte iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate vineri, 8 iulie.

Rezultate proaste

Promovabilitatea de anul acesta în județul Bihor a fost de doar 50,38 %, peste 3.400 de elevi find picați la BAC. Rezultate foarte proaste s-au înregistrat la Grupul Şcolar Agricol Borş, Grupul Școlar Ioan Bococi dar și la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida și Colegiul Tehnic Andrei Șaguna. În aceste școli promovabilitatea a fost mai mică de 8%.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite