TIMP LIBER Zăpadă perfectă pentru schiuri pe pârtiile din vestul țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunile din vestul ţării vor fi luate cu asalt de iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă. Specialiştii spun că stratul de zăpadă este bun pentru sporturile de iarnă, iar weekendul aduce reduceri la cazare şi masă.

Toate pârtiile din partea de vest a ţării funcţionează la maximum, iar în weekend vor fi luate cu asalt de turişti. Stratul de zăpadă de pe Muntele Mic, dar şi de pe Muntele Semenic, depăşeşte zece centimetri, astfel că toate instalaţiile de schi sunt funcţionale. Zăpada din ultimele zile este o adevărată gură de aer pentru comercianţi, care au şi scăzut preţurile la cazare cu circa 20 de procente.

Cupa Telescaun la schi

În staţiunea montană Parâng, în acest weekend va avea loc cea de a 30-a ediţie a tradiţionalei competiţii de schi „Cupa Telescaun". Acest concurs se desfăşoară pe grupe de vârstă, pe pârtia „Sub Telescaun", care are un grad de dificultate mediu. Turiştii care vor urca în acest weekend în Parâng vor fi întâmpinaţi pe pârtii cu vin şi ţuică fiartă. În Parâng, stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri, iar la Straja depăşeşte 50 de centimetri şi este în condiţii excelente pentru schi.

O nouă staţiune

Iubitorii sportului trebuie să ştie că de astăzi pot apela la o nouă pârtie de schi, care se află în Bihor. Pârtia „Piatra Grăitoare" este situată în satul de vacanţă Vârtop, la graniţa cu judeţul Alba, pe DN 75. Este vorba, de fapt, de un complex de două pârtii, cu un telescaun cu patru locuri, lung de 1.108 metri. Prima pârtie are 1.150 de metri, din care 500 de metri sunt de mare dificultate. A doua pârtie este mai lungă, are 1.400 de metri şi este de dificultate medie. Noua pârtie are nocturnă, însă nu dispune şi de tunuri de zăpadă. La o pensiune de două margarete cazarea începe de la 50 de lei pentru o cameră, în timp ce la o pensiune de trei margarete preţul poate ajunge şi la 200 de lei. O cameră la hotel de trei stele are preţurile cuprinse între 130 şi 200 de lei. La cabană, o cameră se închiriază cu 40 de lei. Drumurile către staţiuni sunt încă înzăpezite, deci poliţia rutieră recomandă prudenţă maximă. (Tiberiu Stroia, Georgiana Anghel, Oana Bejenariu)

Patinoarele, soluţia pentru oraşe fără munţi

Cum Timişul este văduvit de prezenţa unor munţi, iar până la cea mai apropiată staţiune cei interesaţi de schi trebuie să se deplaseze mai mulţi zeci de kilometri pe şosele înzăpezite, investitorii au găsit o soluţie mai ieftină. Astfel, în schimbul a doar 20 de lei, cu patinele firmei, clienţii pot patina două ore pe o gheaţă, care este refăcută în fiecare noapte.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite