EXCLUSIV Un preot reformat confirmă infidelităţile vicepreședintelui PE Tokes Laszlo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară Oradea a intrat în posesia declarației preotului Balogh Barnabas, citat ca martor în procesul de divorț al fostului episcop reformat de Piatra Craiului, actualul vicepreședinte al Parlamentului European, Tokes Laszlo.

EXCLUSIV Vezi aici cine este una dintre presupusele amante a lui Tokes Laszlo

Preotul a povestit în fața instanței, cu lux de amănunte, umilințele la care a fost supusă Tokes Edith, în timpul celor 25 de ani de căsnicie. Preotul reformat, care acum locuiește în Ungaria, a fost consilier pe lângă Tokes Laszlo, începând cu 1998. Barnabas îi știa însă pe soții Tokes din 1990 și a povestit că a asistat în multe ocazii la "comportamentul pârâtului față de soția sa". "Generalizând, pot spune că reclamanta a fost umilită, batjocorită de către pârăt", se arată în declarația dată de preot în noiembrie 2010. Martorul a spus că în discuțiile cu apropiații, Tokes Laszlo o caracteriza pe soția lui ca fiind "o țărancă proastă și primitivă".

Tokes prefer compania altor femei

 În instanță, Balogh Barnabas a amintit și de un eveniment  din 2000, când prezent la un eveniment, Tokes Laszlo și-ar fi trimis soția acasă, pentru a se bucura de compania unei alte femei. "Toate aceste comportamente erau cunoscute de enoriași, mulți au venit la mine, în calitate de episcop vicar să-mi spună despre acestea și se întrebau de ce biserica nu face nimic", a declarat Balogh în instanță în timpul procesului de divorț al soților Tokes. "Reclamanta a încercat să se ridice la așteptările enoriașilor în sensul că trebuia să fie o femeie care își respectă soțul preot, îl sprijină și este alături de el. Arăt că cei care o cunoșteam vedeam pe fața ei prin ce trece, iar ea a stat alături de el până când a putut și rezistat", a povestit Balogh Barnabas.

A cerut divorţul în urmă cu un an

Tokes Edith a depus cererea de divorț la 23 martie 2009. În documentul depus la Judecătoria Oradea, soția vicepreședintelui Tokes Laszlo și-a acuzat soțul de infidelitate.  Edith Tokes a cerut să revină la numele de dinainte de căsnicie, Joo și solicită pensie alimentară pentru cei doi copii minori, echivalentă cu o treime din veniturile soțului.  "Soția domnului Tokes are motive întemeiate pentru cererea de divorț", a spus avocatul lui Edith Tokes, Kovacs Zsolt, anul trecut. Întrebat dacă Edith Tokes poate demonstra infidelitățile de care-l acuză pe Tokes, avocatul femeii a spus atunci că în cazul în care se va impune, soția europarlamentarului va putea dovedi cu probe toate acuzațiile care îi sunt aduse acestuia în cererea de divorț.

Procesul de divorț al europarlamentarului Tokes Laszlo a fost secretizat

Traumatizată de soț

Tokes Edith a amintit în actele depuse la dosarul de divorț despre "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret" și l-a acuzat pe Tokes că o "teroriza" și o "traumatiza psihic". "S-a ajuns la absurditatea să comunice cu mine şi cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea în mod oficial, circa două sute de scrisori şi al unui jurnal în care ne adresa întrebările la care aştepta răspuns: eram obligaţi să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc", se arată în cererea depusă la Judecătoria Oradea. Pe parcursul procesului de divorț, soția lui Tokes Laszlo a refuzat să facă declarații în legătură cu acuzațiile aduse soțului ei. Ea s-a prezentat la fiecare termen, spre deosebire de Tokes Laszlo, care a fost reprezentat doar de avocat.

Citește detalii despre amantele fostului episcop reformat și despre cum încerca să le seducă mâine în Adevărul

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite