Un cetățean moldovean este acuzat că a prejudiciat statul român cu 570.000 ce lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.arhivă
Foto.arhivă

Un cetățean din Republica Moldova ar fi reușit să facă 570.000 de lei din afaceri pe care nu le-a declarat la Finanțele din România. Acesta ar fi încheiat mai multe tranzacții pe care nu le-a trecut în registrele contabile, fiind acum acuzat de evaziune fiscală. 

De-a lungul anului 2011, când era administratorul unei firme din Oradea, se pare că moldoveanul de 25 de ani ar fi făcut afaceri pe care nu le-a înregistrat la contabilitate. Mai mult, bărbatul este suspectat că, tot în cursul anului 2011, ar fi dedus în mod nejustificat TVA aferent unor operaţiuni comerciale ireale.

 „B.E. este bănuit că, pentru a sustrage societatea comercială pe care o administrează de la eventualele verificări efectuate de inspectorii fiscali, ar fi stabilit şi declarat sediul social al acesteia la o locaţie din Oradea, în care, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea nu desfăşoară niciun fel de activitate", spune Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de 572.269 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite