Oradea: S-a înjumătățit numărul cerșetorilor din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: S-a înjumătățit numărul cerșetorilor din oraș
Oradea: S-a înjumătățit numărul cerșetorilor din oraș

Polițiștii comunitari au grijă ca cerșetorii să se întoarcă în localitățile de unde au venit. Miercuri, controalele Poliției Comunitare se vor axa pe cerșetoria juvenilă, în zona pieței Rogerius.

În Oradea numărul cerșetorilor este în scădere, grație campaniei desfășurate în ultimele luni de către municipalitate, intitulată „Spuneți nu cerșetoriei!”. Potrivit informațiilor primite de la viceprimarul Biro Rozalia, peste 90% dintre cerșetorii ridicați de forțele de ordine sunt din afara municipiului, în special din localitățile Vadu Crișului și Tileagd. „De la începerea acestei campanii am constatat o scădere semnificativă a numărului cerșetorilor”, precizează viceprimarul Biro Rozalia.

Monitorizați în mod constant

Potrivit informațiilor primite de la Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Presă al Primăriei Oradea, în baza de date a Poliției  Comunitare figurează între 70 și 80 de persoane care practică cerșetoria în Oradea. Numărul  celor care vin din alte localități diferă de la o zi la alta. În urma campaniei desfășurate  de municipalitate fenomenul s-a diminuat cu 50%, chiar dacă vremea bună favorizează venirea cerșetorilor din alte localități. Agenții Poliției Comunitare patrulează în zonele de risc, în fiecare zi, între orele 6.00 și 22.00. Chiar pentru miercuri, 5 august, Poliția Comunitară împreună cu Administrația Socială Comunitară Oradea și direcția pentru protecția copilului au planificat un control în carterul Rogerius, pentru depistarea și înlăturarea cerșetoriei juvenile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite