O companie de cercetare se înființează la Oradea pentru a verifica pierderile CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria are termen de a reduce pierderile înregistrate de CET cu până la 9%. Pentru a găsi soluția potrivită se înființează  un spin-off  care va monitoriza pierderile Electrocentrale. Investițiile se ridică la peste patru milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.

În cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de încălzire urbană (termoficare) aprobat de Ministerul Mediului, unul dintre indicatorii de monitorizare impuşi de finanţator este acela de a reduce pierderile înregistrate în reţea de la 39,1% la 30%.

Astfel, primăria trebuie să identifice soluţii pentru a reduce pierderile prin monitorizarea lor sau prin înlocuirea reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice. Deoarece valorile de investiţie pentru reabilitarea reţelei termice se ridică la suma de aproximativ 30 milioane euro se optează pentru alte soluții.

Primăria  a deci să înfiinţeze un spin-off (o societate cu activitate de cercetare), în cadrul căreia vor fi procurate echipamentele IT, softurile şi o parte din echipamentele de monitorizare.

Proiectul de înfiinţare a spin-off-ului va fi urmat de elaborarea unui nou proiect pentru procurarea echipamentelor de monitorizare a pierderilor în toate cele 146 de puncte termice din oraş.

Investiţiile în activitatea de monitorizare se ridică la suma de aproximativ 4 milioane euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite