Un imobil din centrul Oradei va fi renovat cu ajutorul unui credit de la municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corso
Corso

Municipalitatea orădeană va acorda primul împrumut pentru renovarea unui imobil din centrul orașului. Contractul pentru renovarea imobilului din Piața Unirii nr. 5 urmează să fie semnat până în luna august.

Municipalitatea orădeană continuă programul de reabilitare a clădirilor. Astfel,  proiectul tehnic pentru reabilitarea clădirii de pe strada Republicii, nr. 5 urmează să fie gata până la jumătatea lunii august, după care se vor cunoaşte exact costurile reabilitării şi se va trece la încheierea contractelor de finanţare.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat că sunt aproape de finalizare documentele necesare aprobării primului împrumut pe care municipalitatea îl va face pentru renovarea imobilului din Piaţa Unirii, nr. 5, urmând ca până la sfârşitul lunii august să fie semnat contractul de împrumut. „În continuarea programului iniţiat de municipalitate privind reabilitarea faţadelor din centrul istoric, şi în baza Regulamentului privind acordarea unor ajutoare financiare pentru susţinerea lucrărilor de protejare a imobilelor cu valoare culturală de pe raza municipiului Oradea, administraţia locală anunţă cultele, că au posibilitatea să depună dosare prin care să solicite ajutor financiar",  a spus primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte situaţia imobilul de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, proprietarii au încheiat un parteneriat cu o firmă privată, căreia i-au cedat podul imobilului, iar aceasta, în contrapartidă, s-a obligat la refacerea şi reabilitarea interiorului şi exteriorului clădirii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite