Se caută animale pentru Grădina Zoologică din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădina Zoologică se deschide anul viitor în august
Grădina Zoologică se deschide anul viitor în august

Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea a organizat ieri o conferință pe tema „Rolul Grădinii Zoologice în Secolul XXI‟, dezbatere la care au participat reprezentanți de la șapte grădini zoo, inclusiv din Ungaria.

ADP Oradea vrea să deschidă o colaborare cu mai multe grădini zoologice, ca să repopuleze cu animale Grădina Zoologică din Oradea. Intrată în renovare anul trecut, printr-un proiect european, instituția trebuie redeschisă în luna august a anului viitor. „Scopul acestei întâlniri este de întărire a colaborării dintre grădinile zoologice. Oamenii noştri vor participa la sesiuni de pregătire în ţară şi străinătate împărtăşind astfel din experienţa altor specialişti‟, a explicat Bimbo Szuhai Tibor, directorul tehnic al ADP.

Proces necesar

Pentru a reintroduce în circuitul turistic Grădina Zoologică, Administrația Domeniului Public mai are nevoie de 20 de specii de animale, care nu pot fi cumpărate, ci numai donate, de către instituții asemănătoare. Din inventar lipsesc în prezent specii precum tigri, leoparzi şi pume dar şi babuini, cămile, canguri, struţi, lemurieni sau cerbi lopătari.  

La întâlnire au participatau reprezentanţi ai grădinilor zoologice din Târgu Mureş, Turda, Râmnicu Vâlcea, dar şi din Debrecen, Miskolc şi Nyregyhaza, care s-au arătat dispuși de a dona animale pentru Grădina din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite