De trei ori câștigătoare, Oradea este „Capitala Verde a României" în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea este noua capitală verde a României
Oradea este noua capitală verde a României

Oraşul de pe Crişul Repede este „de trei ori verde", având în vedere că, la festivitatea de premiere care a avut loc miercuri la Palatul Parlamentului, viceprimăriței Biro Rozalia I s-au înmânat trei premii: primul din partea bloggerilor, al doilea la categoria orașe cu peste 200.000 de locuitori, și al treilea, cel mai important, de Capitala Verde a României.

Concursul „Capitala Verde a României" este organizat de către Ministerul Mediului și Pădurilor (MMP), cu sprijinul Tuborg România, și are menirea de a stimula cetățenii și autoritățile locale să facă tot posibilul pentru a proteja mediul înconjurător. În competiție, în aceeași categorie cu Oradea, s-au înscris primăriile unor orașe mai mari, precum Cluj-Napoca, Timişoara și Braşov, însă strategia „verde" a orașului de pe malurile Crișului Repede a fost cea mai apreciată. Competitorii au fost evaluați în funcție de strategia de mediu, infrastructura de reciclare şi colectare selectivă, proiectele de mediu derulate în 2011, precum și cele pe care le pregătesc pentru perioada următoare.

Parcuri și piste pentru bicicliști

Atuurile Oradei au fost numeroasele parcuri amenajate în ultimii ani, plantările de copaci, promenadele de pe malul Crișului și pistele pentru bicicliști care au fost sau urmează să fie realizate. De asemenea, un plus îl reprezină proiectul de a construi o centrală pe gaz, prietenoasă cu mediul înconjurător. Oradea va beneficia, pe parcursul anului 2012, atât de promovare la nivel naţional, cât şi de un set de elemente de signalistică montate în oraş, care vor evidenţia faptul că este Capitala Verde a României. În plus, noua Capitală Verde a României va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor acţiunilor ulterioare desfăşurate în campania "Umbrela Verde", cu sprijinul MMP.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite