Un campion naţional la culturism a câştigat cea mai grea luptă, cu birocraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Marin, campionul național la culturism și-a primit prin sentință judecătorească sala de sport din care primăria l-a evacuat cu forța anul trecut. Scandalul a pornit în iulie 2010 , după ce Administrația Imobiliară Oradea a refuzat să-i prelungească lui Marin contractul de închiriere al spațiului din Piața 1 Decembrie.

„Mie îmi expirase contractul de închiriere dar am fost cu toate cheltuielile plătite la zi. Problema mea nu era faptul că trebuie să părăsesc sala, ci faptul că eu în acea sală am investit 100.000 de euro. Tot ce am cerut a fost să-mi recuperez investiția, explică Ion Marin.
Pentru că a refuzat să plece, Marin a fost evacuat cu ajutorul mascaților. La un an de la incident însă, Judecătoria Oradea și ulterior Tribunalul Bihor, i-au dat câștig de cauză sportivului din considerente procedurale.
“Tribunalul a decis că evacuarea a fost abuzivă și nelegală pentru că s-a făcut în baza unui ordin al primarului, fără a exista sentință judecătorească”, explică Marin.

Scandalul continuă

Chiar dacă din acest weekend Ion Marin are din nou acces la sală, Primăria atacă decizia instanței. “AIO a cerut suspendarea executării, am depus o cauţiune în acest sens”, spune Cristian Beltechi, șeful Administrației Imobiliare Oradea. Beltechi mai spune că AIO nu-l poate despăgubi pe sportiv pentru investițiile făcute. Chiriașul are obligația să facă investiții în spațiu, conform contractului. Dacă este vorba despre structură și stâlpi de rezistență, investim noi, dar întreținerea și amenajarea este responsabilitatea chiriașului”, spune Beltechi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite