Campioana mondială la sărituri în înălţime reîncepe antrenamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta orădeană Ligia Grozav, cea care a reuşit la sfârşitul săptămânii trecute să cucerească medalia de aur la proba de sărituri în înălţime, devenind campioană mondială la junioare, a ajuns acasă.  Ea a adus la Oradea primul titlu mondial din istoria atletismului bihorean, iar ieri a avut programate antrenamente.

Orădeanca, în vârstă de 17 ani, legitimată a clubului Liceului cu Program Sportiv Bihorul a reuşit să curerească, vineri seara, medalia de aur la Campionatele Mondiale de Atletism pentru Juniori II ce s-au desfăşurat la Lille în Franţa. În cadrul probei de sărituri, tânăra atletă a reuşit un record personal de 1.87 metri, acest rezultat aducându-i titlul mondial. „Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să obţin această performanţă. Am muncit mult dar rezultatele sunt pe măsură", a spus Ligia Grozav. Reuşita orădencei a surprins pe toată lume de la antrenori la colegi sau prieteni. Până la performanţa de la Lille, sportiva a sărit cel mai mult 1.80 m.

Ziua concursului

Cu moralul ridicat, în ziua concursului sportiva din Oradea s-a autodepăşit, ea sărind 1.82 de metri, din a doua încercare, după care ştacheta a fost ridicată la 1.85,  unde a trecut din prima. A urmat apoi  1.87 de metri, orădeanca reuşind să treacă şi peste acest obstacol, cucerind astfel medalia de aur. Prin rezultatul din Franţa orădeanca a egalat recordul mondial la această probă a categoriei de vârstă de juniori II. „Rezultatul obţinut de Ligia m-a surprins într-un mod plăcut. În sfârşit, după mulţi ani, Oradea se poate mândri cu o campioană mondială", a spus antrenorul sportivei, Virgil Preda. Finala a fost una strânsă, Ligia luptându-se cu o atletă din Ucraina.

Înapoi la antrenamente

Dacă alaltăieri atleta a stat acasă şi a sărbătorit rezultatul obţinut, de ieri ea s-a reîntors pe stadion. La Campionatul Mondial din Franţa au fost prezenţi circa 2000 de sportivi din 190 de ţări. Ţara noastră a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din 32 de membri, printre care s-a numărat şi sportiva din Oradea.

„Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să obţin această performanţă", Ligia Grozav, sportiv

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite