Cei mai buni bucătari își expun specialitățile la Budai Gourmet, în Ungaria
0
Păstrând o tradiţie de 7 ani, cel mai important festival gastronomic îşi aşteaptă vizitatorii cu un program bogat. Festivalul Budai Gourmet este un festival al experienţelor culinare , completate cu vinurile excepţionale ungureşti şi muzică live.
Festivalul este organizat în Parcul Milenar din Budapesta, în perioada 3-5 iunie. În perioada festivalului sunt prezenţi, pe lângă reprezentanţii de vârf al gastronomiei ungureşti, reprezentanţii celor mai importante pivniţe şi regiuni de vin din Ungaria. Prețul de intrare la festival este de 56 lei pe zi. În preț este inclusă degustarea de vinuri, un pahar pentru degustare și un Card Festival.
Din 2011, un nou organizator
Începând cu 2011, unul dintre cele mai mari evenimente de pe scena gastro-culturală, Budai Gourmet, este organizat de Sziget Cultural Management. Evenimentul este unul tradițional deja și organizatorii au decis să păstreze o parte din valorile festivalului, însă au adus și multe noutăți la Budai Gourmet. Festivalul se concentrează doar pe produse de calitate, în acest fel contribuind la dezvoltarea și popularizarea produselor gastronomice locale.
Cei mai buni bucătari și experți în cârnați
La eveniment participă de la fermieri și comercianți la cele mai bune restaurante, podgorii și distilerii. De asemenea, mai sunt invitați cei mai buni bucătari de supă de pește, experiți în cânați, cei mai buni producători de brânzeturi, miere și siropuri. Vizitatorii vor avea ocazia să guste cele mai bune șampanii, ape minerale și specialități din cafea și ceai. Este improvizată și o mică piață, unde fermierii și producătorii locali își expun bunătățile. "Vrem să facem un festival gastronomic de calitate, unde cele mai bune produse din Ungaria să fie prezente, de la mici fermieri la bucătari de top, de la podgorii la cei mai buni producători de cârnați și produse din carne", spune Károly Gerendai, liderul Sziget Management, proprietarul unui restaurant de succes și una dintre persoanele care au adăugat Ungaria pe harta gastronomică europeană.
Pe lângă degustare, vizitatorii pot cumpăra ingrediente și specialitățile celor mai buni bucătari. Amatorii interesați de bucătărie au ocazia să se perfecționeze în cadrul cursurilor ținute de experții școlilor de gătit. Totodată, bucătarii profesioniști participă la cursurile ținute de experți internaționali. Sunt organizate și concursuri, unde atât experții cât și vizitatorii decid care sunt cele mai bune produse din cadrul festivalului.