O mie de bolnavi de inimă au fost salvaţi de angiograful din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de medici cardiologi orădeni a reuşit, ieri, să efectueze a 1000-a intervenţie chirurgicală, din acest an, cu ajutorul angiografului. Aceste intervenţii sunt suportate financiar din bugetul Ministerul Sănătăţii, prin două programe naţionale de cardiologie intervenţională.  

După ce anul trecut medicii cardiologi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea au reuşit să efectueze 800 de intervenţii chirurgicale cu ajutorul angiografului, ieri, a avut loc ce-a de-a 1000-a intervenţie din acest an. Prin funcţionarea angiografului la spitalul din Oradea, bolnavii nu mai sunt nevoiţi să ia drumul spre spitalele din  Cluj, Timişoara sau alte centre medicale din ţară. Din cele o mie de intervenţii 53 au fost  de dilatări percutane, angioplastie cu implantare de stent, o parte dintre pacienţi prezentând leziuni complexe, care au necesitat implantarea a două sau trei stenturi. O reuşită o reprezintă faptul că până acum nu s-a înregistrat nicio complicaţie majoră.

„Până la sfârşitul acestui an ne aşteptăm să mai fie efectuate aproximativ 500 de intervenţii cu angiograful. Pentru viitor avem în plan aducerea a încă unui angiograf şi angajarea personalului necesar operării pe el, printr-un program transfrontalier româno-maghiar" a spus managerul Spitalului Judeţean Oradea, ing. Gavrilă Grebenişan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite