FOTO Peste o mie de tiruri blocate în Borș, din cauza controalelor anti-evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de autocamioane au fost blocate la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, din cauza unor controale demarate pentru a depista eventualele nereguli în actele și marfa transportatorilor. Șoferii au stat la coadă ore în șir, pretinzând că pierd atât timp, dar și bani, din cauza blocajului.

Update ora 13.50: Din cauza controalelor efectuate de polițiștii de frontieră români la camioanele care intră în țară, s-a format o coadă de 10 kilometri, pe teritoriul Ungariei. Coloana de tiruri s-a format din cauza verificărilor anti-evaziune fiscală demarate în această dimineață. Șoferii români se plâng de faptul că această situaţie neaşteptată le dă programul curselor peste cap.

În urma unei acțiuni desfășurate de către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, pentru combaterea contrabandei și evaziunii fiscale, camioanele au stat ore în șir la coadă, în această dimineața. Cu toate acestea, ITPF Oradea nu poate întrerupe acțiunile de verificare amănunțită a transportatorilor care tranzitează punctul de trecere a frontierei Borș.

„Principalele obiective sunt depistarea transporturilor fără documente sau nereguli ale documentelor, identificarea societăților comerciale care efectuează importuri și exporturi fără a respecta baza legală și prevenirea şi combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum şi produse accizabile", spune comisarul șef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Coloana de tir-uri la intrarea în ţară Coloana de tir-uri la intrarea în ţară Coloana de tir-uri la intrarea în ţară

Click pe poze pentru mai multe imagini de la blocajul de la frontiera!

Pentru fluidizarea traficului s-a suplimentat atât numărul echipamentelor necesare pentru verificarea tirurilor, cât și personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite