FOTO Biserica din spatele pieţei Nufărul a luat foc, iar o autospecială s-a răsturnat în toiul acţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospecială răsturnată lângă biserica din spatele Piaţei Nufărul
Autospecială răsturnată lângă biserica din spatele Piaţei Nufărul

Biserica din spatele Pieţei Nufărul din Oradea a luat foc luni, la amiază. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au intervenit cu trei autospeciale, dintre care una s-a răsturnat în plină acţiune de stingere a incendiului, din cauza terenului denivelat.

 „Autospeciala a fost primită donaţie, în 2008, din Insula Man. Până acum nu am avut incidente cu ea. Motivul pentru care s-a răsturnat a fost acela că nu am avut acces în curtea bisericii şi a trebuit să tragem autospeciala pe un teren deloc propice, care ne-a îngreunat intervenţia", a declarat Sorin Lupşea, comandantul detaşamentului care a intervenit pentru stingerea incendiului de la biserica de lângă Piaţa Nufărul, care îl are ca preot paroh pe cunoscutul Roman Pintea.

Scurt-circuit

Potrivit reprezentanţilor ISU Crişana, incendiul ar fi avut drept cauză un scurt-circuit sau o altă problemă de natură electrică, la instalaţia de acţionare a clopotelor. „În momentul în care am ajuns la intervenţie, biserica era închisă şi ieşea un fum foarte dens, flăcările fiind doar în interiorul acoperişului din tablă", a spus Sorin Lupşea.

Incendiu la biserica părintelui Roman Pintea Incendiu la biserica părintelui Roman Pintea Incendiu la biserica părintelui Roman Pintea

Dă click pe imagini pentru a vizualiza o galerie foto de la intervenţia pompierilor

Spre norocul tuturor, biserica a fost goală la momentul izbucnirii incendiului. Nici membrii echipajului de intervenţie din autospeciala răsturnată nu au fost răniţi. Biserica preotului Pintea se află încă în construcţie, însă valoarea pagubelor este destul de mare, având în vedere faptul că va trebui demontat acoperişul, pentru a fi înlocuite instalaţia electrică şi izolaţia din vată minerală.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite