Un grup de bihoreni falsifica și plasa pe piață bacnote false de 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt bihoreni specializați în falsificarea și punerea în circulație de bacnote contrafăcute au fost trimiși în judecată de oamenii legii. Cei opt bihoreni au vârste cuprinse între 19 și 56 de ani.

"În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că liderul grupării, A.I, este acuzat că în perioada august 2010 - martie 2011 ar fi constituit şi coordonat o grupare infracţională specializată în comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate, respectiv contrafacerea şi punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute având cupiura de 100 lei", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. În perioada octombrie 2010 - februarie, polițiștii Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor  din cadrul BCCO Oradea, au depistat 13 plasări de bancnote false de 100 de lei, în diferite localităţi din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu-Mare."În Oradea au fost depistate cinci astfel de bancnote, în Marghita alte trei, în Salonta au fost depistate două bancnote false, iar în Satu-Mare, Zalău şi Şimleu Silvaniei a fost depistată câte o bancnotă în fiecare localitate", se mai arată în comunicat.

În urma celor cinci percheziţii domiciliare, polițiștii au descoperit aparatură electronică folosită la contrafacerea bancnotelor, 14 telefoane mobile, o armă de foc letală deţinută ilegal, precum şi alte bancnote pregătite pentru contrafacere. În luna martie, cei opt membri ai grupării =au fost reţinuţi în Arestul IPJ Bihor pentru 24 de ore, iar pentru cinci dintre aceştia, respectiv A.I., S.Z., N.R., T.J., şi F.I., au fost emise mandate de arestare preventivă, aceştia fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite