Un bihorean a înşelat cinci firme din mai multe oraşe, cu peste 285.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.arhivă
Foto.arhivă

Un om de afaceri din Aleşd şi-a înşelat partenerii de afaceri, cumpărând materiale de construcţii cu file CEC fără acoperire. Aleşdanul le-a adus partenerilor săi o pagubă totală de peste 285.000 de lei, iar până acum prejudiciul nu a putut fi recuperat.

Bihoreanul Dumitru Caba, în vârstă de 50 de ani, este acuzat de înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit informaţiilor primite de la Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat deja cercetările faţă de acesta. „În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii suspectează că acesta ar fi folosit cele trei societăţi comerciale pe care le administra pentru a înşela partenerii de afaceri prin achiziţionarea de mărfuri pentru plata cărora a emis instrumente fără a avea rezerva necesară în contul bancar. Bunurile astfel achiziţionate au fost comercializate către diferite persoane fizice de pe raza judeţului Bihor", a spus Alina Dinu.

Prejudiciul nerecuperat

Firmele înşelate de către Dumitru Caba sunt din Oradea, Constanţa, Iaşi şi Bistriţa. „Prejudiciul provocat de afaceristul aleşdan depăşeşte 285.000 lei şi nu a fost recuperat", a spus Alina Dinu. Aceasta a precizat că poliţiştii de investigare a fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite