Un bihorean a cumpărat materiale de construcţii de peste 160.000 de lei, deşi nu avea un leu în cont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Bihoreanul Cosmin Florin Făt are interdicţia de a părăsi Oradea, după ce poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au propus trimiterea sa în judecată, sub acuzaţia că ar fi înşelat 13 firme cu peste 160.000 lei. Acesta a cumpărat materiale de construcţii deşi nu avea un ban în cont, cu file CEC şi bilete la ordin fără acoperire.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor au finalizat săptămâna aceasta cercetările penale legate de Cosmin Făt. "Tânărul, în vârstă de 27 de ani, este acuzat că, în perioada 2008 - 2009, şi-a atribuit calitatea mincinoasă de administrator al unei societăţi comerciale şi s-a prezentat la sediul a cinci firme din Bihor, de unde a achiziţionat materiale de construcţii pentru plata cărora a emis file CEC şi bilete la ordin care ulterior au fost refuzate la plată, din cauza lipsei totale de disponibil în cont", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor. 

A împărţit cecuri fără acoperire în tot judeţul

Totodată, Cosmin Făt este suspectat că, în numele unei alte societăţi, înfiinţată şi administrată de acesta, a achiziţionat materiale de construcţii de la trei firme bihorene, pentru plata cărora a emis de asemenea file CEC şi bilete la ordin care ulterior au fost refuzate la plată, tot din cauza lipsei totale de disponibil în cont. "Cel în cauză e bănuit că şi-a extins activitatea infracţională, atribuindu-şi o identitate falsă, sub care s-a prezentat ca administrator al unei societăţi comerciale bihorene, achiziţionând astfel de la alte cinci firme din Bihor diverse materiale de construcţii, obiecte de mobilier, anvelope pentru care a emis file CEC şi bilete la ordin refuzate la plată din aceleaşi motive", a mai spus Alina Dinu, subliniind că prejudiciul total cauzat astfel este de peste 162.000 lei. În vară, bihoreanul a fost cercetat şi pentru evaziune fiscală cu maşini second-hand.

A fost arestat preventiv

Tânărul a fost cercetat iniţial în stare de arest preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile, iar ulterior s-a dispus măsura obligării sale de a nu părăsi localitatea. Poliţiştii SIF au înaintat dosarul cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite