Un bihorean și un băcăuan sunt suspectați că au omorât un homosexual la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi suspecți
Cei doi suspecți

Principalul mobil al crimei pare să fie orientarea sexuală a victimei. Unul dintre suspecți ar fi recunoscut că și-a bătut cu bestialitate amicul pentru că acesta ar fi declarat că este homosexual.

Bihoreanul Viorel Urs, Irinel Munteanu și Ioan Marțiș se aflau la muncă în Cehia. Seara de 11 ianuarie 2009 i-a găsit pe cei trei bărbați într-o baracă din Praga. Locuiau acolo, după ce Ioan Marțiș o închiriase. În dimineața zilei de 12 ianuarie, Marțiș este descoperit fără suflare în patul său. Locul faptei i-a oripilat până și pe anchetatorii cehi. "Pe pat, pe perete, pe mobilier și podea erau stropi de sânge", este scris în rechizitoriu. Conform certificatului medico-legal, Ioan Marțiș a fost omorât în bătaie. "Victima prezenta fracturi costale multiple bilaterale, fractură de oase nazale, leziuni grave în zona gâtului, hematoame intracraniene", au concluzionat medicii legiști.

Mobilul crimei: orientarea sexuală a victimei

Ioan Marțiș a fost văzut în viață ultima oară în după-amiaza zilei de 10 ianuarie 2009. Surse din interiorul anchetei susțin că mobilul crimei ar fi orientarea sexuală a victimei. "Viorel Urs a recunoscut că a bătut victima cu pumnii și picioarele pentru că aceasta le-ar fi spus că este homosexual. După ce i-a aplicat o bătaie cruntă, Irinel Munteanu i-a luat victimei telefonul mobil și șapte sute de coroane", au explicat anchetatorii. Viorel Urs și Irinel Munteanu și-au abandonat amicul în agonie. Bărbații au fugit după comiterea faptei fără să anunțe autoritățile, și-au părăsit locurile de muncă și au abandonat o parte din bunurile personale în baracă. La un an de la odioasa crimă, cei doi au ajuns în arestul Poliției Bihor. "Miercuri, ordonanța de arestare a expirat. Magistrații din cadrul Tribunalului Bihor au decis eliberarea mandatului de arestare pentru 30 de zile", a spus Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului Județean. Viorel Urs este originar din Bihor, iar Irinel Munteanu din Bacău. Ambii lucrau în Cehia de mai mulți ani. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă să-și petreacă următorii 15 ani după gratii

"Magistrații din cadrul Tribunalului Bihor au decis eliberarea mandatului de arestare pentru 30 de zile"

Viorel Gavra, prim procuror Parchetul Județean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite