Tot mai mulți bicicliști cad victime accidentelor, pentru că încalcă codul rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un biciclist în vârstă de 55 de ani, din localitatea Dernișoara, a murit ieri, în urma unui accident. În timp ce se afla pe bicicletă, pentru că nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, pe un drum în pantă, a pierdut controlul și s-a lovit de un gard.

"Biciclistul s-a lovit de un gard din beton, ce împrejmuia imobilul din apropiere. În urma autoaccidentării, biciclistul a suferit leziuni care i-au provocat decesul", a declarat comisar Ioana Indrieș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Tot mai mulți bicicliștii implicați în accidente

Potrivit sursei citate, din cauza neatenției, tot mai mulți biciclişti cad victime ale accidentelor de circulaţie. "Nesemnalizarea şi neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga şi la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie principalele cauze ale evenimentelor rutiere datorate bicicliştilor", a subliniat comisarul.  Majoritatea accidentelor cu biciclişti se produc în mediul urban, în zona marilor intersecţii, ca urmare a neacordării de prioritate, trecerea pe culoarea roșie a semaforului și nerespectarea semnificației semafoarelor.          

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite