Astăzi se toarnă betonul la principalul punct de susținere al podului rutier de pe Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Munca la noul pod rutier continuă în ritm alert. Astăzi se va tuna betonul la principalul punct de susținere al construcției, pe malul stâng al Crișului. Lucrări se desfășoară și pe malul drept, acolo unde, tot la punctul de sprijin. Până acum în consturcție s-au investit aproape un milion de euro.

Firma Drumuri și Poduri Timișoara va turna betonul la principalul punct de susținere al podului rutier, pe malul stâng al Crișului Repede. „Pila nr. 1 la care se lucrează acum este elementul cheie al lucrării, datorită dimensiunilor sale (un volum de 200 mc beton) şi a armării foarte consistente (16 tone oţel folosite numai pentru radier). Podul va avea o lungime de 108 m, 3 deschideri și 4 sprijiniri", a spus inginerul Alexandru Achim, managerul proiectului.  

Culeele sunt astfel prevăzute încât, în caz de cutremur să nu preia ele descărcările de sarcină, acestea din urmă fiind transmise pilei. Motiv pentru care punctul de sprijin din albie (cel de pe malul stâng) va fi dublu armat, spre deosebire de pila apropiată malului drept, care va fi una mult mai simplă.
Constructorii au început activitatea și pe malul drept al Crișului Repede, la culeea aferentă (punctul de sprijin de pe mal).

Până la ora actuală primăria a investiti aproape un milion de euro în construcție. Podul ar trebui să fie gata până în data de 30 septembrie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite