Băutura de la ora 24 scumpeşte cheful, în cluburile și restaurantele din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii barurilor saltă preţurile cocteilurilor anul acesta, din cauza taxei de ordine publică pe care o impune primăria. Tinerii care s-au obişnuit să-şi petreacă weekendurile în cluburi spun că preţurile mai mari nu-i vor alunga din localuri.

Tinerii care vor să-şi petreacă weekendul în cluburi sunt puşi la încercare de primărie. Din pricina mizeriei care tronează după chefuri şi a gălăgiei nocturne, primarul Ilie Bolojan îi obligă pe patronii localurilor care servesc băuturi alcoolice după ora 24.00 să achite o taxă de peste 3.000 de lei pe oră. Tinerii spun că nu vor renunţa cluburi.
„Nu ştiu cum va fi. Noi cheltuim, în cuplu, 150 de lei la o ieşire. Dar, decât să nu mai ies în oraş, mai bine dau cu 10 lei în plus”, a spus Roxana Sabău, o tânără de 28 de ani.

Supărarea patronilor
Mult mai revoltaţi de taxă sunt patronii care au cluburi în pasajul Vulturul Negru. „Primăria ne-a dat o lovitură frumoasă”, a spus Claudia Pop, unul dintre administratorii clubului Downtown. „Vom scumpi băutura pentru a supravieţui”, a promis femeia. De aceeaşi părere este şi celălalt administrator, Gheorghe Pop. „Prima tranşă de bani trebuie să o dăm până în 31 martie. Noi trebuie să plătim mereu, pentru canalizare, curăţenie, faţade, dar nu primim nimic în schimb”, a răspuns Pop.
Şi patronul Lord’s, Cristi Tătar, este supărat pe măsura autorităţilor locale. „Taxa e doar un bir în plus. Eu de opt ani fac curat în faţa clubului pe banii mei”, a specificat Tătar. „Acum mi-au pus taxă de 150 de milioane pe an, nu ştiu cum ieşim la liman”, a explicat patronul.
În schimb, proprietarul clubului Columbus spune că nu poate mări preţurile pentru că şi-ar pierde clienţii. „Nu vom ridica preţul, ci scădem profitul. Singurul lucru pentru care sunt de acord să dau banii este curăţenia pasajului” a specificat administratorul Horia Hiril.

Distracţia nocturnă, taxată la sânge
Din februarie, toate cluburile care servesc băuturi alcoolice după ora 23.00 în timpul săptămânii şi după ora 24.00 în weekend sunt taxate cu sume între 3.000 lei şi 4.000 lei pe oră, pe an. Primarul Ilie Bolojan speră ca, în urma măsurilor, barurile să se mute la periferia oraşului, pentru a scăpa de gălăgie şi gunoi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite