Mai mulți bărbați au fost amendați după ce au tăiat ilegal lemne din pădurile bihorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, trei bărbați din Bihor au vrut să se încălzească și s-au apucat să taie mai mulți arbori nemarcați, dar au reușit numai să intre pe mâna polițiștilor bihoreni. Bărbații au fost amendați, iar materialul lemnos a fost confiscat de polițiști, până la finalizarea cercetărilor.

Polițiștii din Aleșd au fost sesizați vineri seara că persoană necunoscte taie ilegal lemne de foc din pădurea de pe raza localității Borod.

„Poliţiştii aleşdani s-au deplasat cu operativitate la faţa locului şi au identificat şi oprit pentru control o autoutilitară condusă de F.C., de 29 de ani, din Negreni, care transporta 1,5 metri steri de lemne de foc nemarcate şi fără forme legale", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județan (IPJ) Bihor, Alina Dinu.

Tot vineri, un alt bihorean, din Câmpani a ieșit la tăiat de lemne în pădurea de la Fânațe. Bărbatul de 38 de ani ar fi reușit să pună la pământ aproximativ 23 de arbori, nemarcaţi, de esenţă stejar, mesteacăn și plop, în valoare de 700 de lei.

„Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Oradea au acţionat pe linia prevenirii delictelor silvice pe raza Ocolului Silvic Remeţi.  Astfel, a fost depistat S.C., de 34 de ani, din Aleşd, în timp ce transporta cu o autoutilitară şapte metri steri de material lemnos fără documente legale", mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ.

Toți cei trei bărbați au fost amendați cu câte 1.000 de lei, iar lemnul tăiat ilegal a fost confiscat de autorități.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite