Un automarfar în valoare de 65.000 de euro, furat din Franța, a fost găsit de polițiștii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră din Bihor au descoperit, în urma unui control, la intrarea în țară, un automarfar furat care urma să ajungă în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor, automarfarul este furat din Franța, iar numerele și documentele cu care a fost introdus în țară sunt false.

 "Şoferul a fost condus la sediul SPF Borş, unde a declarat că a fost contactat de un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte care i-a cerut să efectueze un transport din Franţa până în Republica Moldova contra sumei de 500 euro", se arată în comunicatul IJPF Bihor. Șoferul le-a spus oamenilor legii că a preluat automarfarul dintr-o parcare din Franța, situată într-o suburbia a Parisului. Tot acolo I s-a comunicat și traseul:  Franţa - Germania - Cehia - Slovacia - Ungaria - România - Republica Moldova.

Șofer cercetat pentru furt

"Poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul automarfarului un sistem format dintr-o baterie şi un emiţător, care avea ca utilitate anihilarea semnalului GPS al automarfarului, astfel încât acestuia să nu-i poată fi detectată poziţia", se mai arată în documentul citat. Automarfarul era marca DAF şi era fabricat în anul 2007, valoarea acestuia ridicându-se la 65.000 de euro. Șoferul este cercetat pentru furt calificat, tăinuire şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite